Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kaliňák má upravené auto: Nedovolené fólie a policajné majáky!

Exminister a jeho auto Zobraziť galériu (5)
Exminister a jeho auto

BRATISLAVA – Robí si holubník z vyhlášky, ktorá vstúpila do platnosti počas jeho ministrovania? Zdá sa, že poslanec Smeru Robert Kaliňák si zo zákona ťažkú hlavu nerobí. Topkám sa podarilo zistiť, že na svojom súkromnom aute má nezákonné vylepšenia.

Kaliňákova športová audina má totiž tónované predné bočné sklá. Podľa vyhlášky 464 z roku 2009 sú však akékoľvek úpravy, ktoré znižujú priepustnosť svetla, zakázané tak na prednom skle ako aj na predných bočných sklách. Poslanec sa bráni tým, že auto požičal ministerstvu vnútra v čase, keď bol vo funkcii šéfa rezortu. Tam ho upravili na vlastné potreby a keďže na ňom jazdili aj ochrankári, boli na sklách fólie. „Predtým ako mi ho vrátili, dávali to do poriadku. Fólie dali dolu,“ tvrdí.

To, že problémom môžu byť tmavé sklá, nevie posúdiť. „Takto mi to vrátili. Myslím, že je to v poriadku,“ reagoval. Všimli sme si však, že pod prednou maskou má poslanec Smeru aj policajné majáky, ktoré nemôžu súkromné osoby používať. Kaliňák však tvrdí, že ich nepoužíva, pretože sú nefunkčné . „Odstránili mi strešné majáky, majáky z predného skla ako aj celú riadiacu jednotku. Z chladiča mi neodstránili majáky preto, lebo by sa musela rozobrať celá predná časť auta,“ dodal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu