Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Chaos v hymnách: Slovenské majstrovstvá majú ďalšiu!

Hokejoví fanúšikovia
Hokejoví fanúšikovia

BRATISLAVA – Kto sa v tom má vyznať? Jedna hiphopová, druhá pre celé majstrovstvá, ďalšia pre slovenskú reprezentáciu, štvrtá je len nevydareným vtipom, ktorý väčšinu ľudí skôr rozčaroval ako pobavil. Nikto však nedá dopustiť na hymnu z roku 2002, ktorá vo Švédsku doviedla slovenských hokejistov k vysnívanému zlatu. No ani tá nezostala bez poškvrny. Na internete sa objavila jej nová, modernejšia podoba. Už o pár dní ju majú odprezentovať v rádiu.

V pondelok sa producent pôvodnej hymny Nech Bože dá z roku 2002 Milan Špaňo na fanúšikovskej stránke na Facebooku vyjadril, že pôvodnú Nech Bože dá nahral a naspieval nanovo a už o pár dní odznie v rádiu Európa 2. „Dobrá správa, práve som dnes dokončil novú verziu Nech Bože dá 2011, ktorú som vyprodukoval. Tentoraz tam hrám všetky gitary aj sólovú. Elektronický podklad som robil s Johnnym Kortisom. Dúfam, že sa bude páčiť,“ uviedol Špaňo.

Reagoval tak na výzvu fanúšikov, ktorí sa dožadovali návratu k pôvodnej hymne Nech Bože dá. Nová verzia rockovej hymny je rýchlejšia, neprehliadnuteľné sú aj elektronické efekty, ktoré rockovú skladbu zjemnili. Reakcie nenechali na seba dlho čakať a už tradične sa objavili i nespokojné ohlasy. V internetových diskusiách však prevažuje spokojnosť. Podarilo sa tak konečne ulahodiť uchu slovenského hokejového fanúšika? Vyjadrite sa v ankete pod článkom.

Pre lepšiu orientáciu v hokejových hymnách:

Milan Špaňo – Nech Bože dá 2011 (neoficiálna hymna slovenskej reprezentácie)


Kristína – Life is a game (oficiálna hymna MS v hokeji 2011)


Gladiator – Slovensko: Hokejová republika (oficiálna hymna slovenskej hokejovej reprezentácie)


Kristína – Hej, Slovensko (falošná oficiálna hymna, ktorú Kristína naspievala ako žart)


A.M.O. – Za náš tím (neoficiálna hymna slovenskej reprezentácie)


Milan Špaňo – Nech Bože dá (oficiálna hymna slovenskej reprezentácie v roku 2002)


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu