Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Údajný ketamínový znásilňovač je voľný, na súd neprišiel!

Obvinený taxikár Bajnoci
Obvinený taxikár Bajnoci (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Taxikár Jozef Bajnoci (50), ktorý mal v lete 2009 znásilniť ketamínom omámené dievča, ktoré prepravoval, je na slobode. Krajský súd zrušil rozhodnutie o predĺžení jeho väzby. Argumentoval neprimeranou dĺžkou súdneho konania.

„Krajský súd v Bratislave, analyzujúc väzobnú dĺžku u obžalovaného dospel k záveru, že konanie súdu 1. stupňa o žiadosti o prepustenie z väzby spojené s písomným sľubom obžalovaného trvalo neprimerane dlho, čím došlo k porušeniu ustanovenia 2 odsek 6 Trestného poriadku, keďže sa nekonalo prednostne a urýchlene,“ uviedol jeho hovorca Pavol Adamčiak.

Taxikár dnes neprišiel na na prvé pojednávanie po jeho prepustení z väzby. Na súd poslal ospravedlnenie, podľa ktorého bol hospitalizovaný na psychiatrii. Na súd neprišla ani jeho obhajkyňa, ktorá oznámila, že ho prestala zastupovať. Pojednávanie odročili na 3. júna.

Mladá Soňa Š. (23) sa mala v noci vracať domov z diskotéky v Starom Meste. Údajne nastúpila do taxíka a odvtedy si na nič nepamätala. Prebrala sa až nadránom neďaleko Hlavnej stanice. Nemala kabelku a v nemocnici zistili, že má v tele ketamín a bola znásilnená.

Prípad bol jedným z troch veľmi podobných, ktoré vystrašili Bratislavu. Taxikára obvinili len zo znásilnenia dievčiny, podanie ketamínu ani súvis s ostatnými prípadmi nezistili. Súd prijal obžalobu na Bajnociho v novembri 2010. Taxikár od začiatku tvrdí, že je nevinný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu