Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Sulík poslal ruské deti do ZOO: Majú nový pavilón opíc, tri gorily

Sulík dostal matriošku a deťom odporučil gorily Zobraziť galériu (4)
Sulík dostal matriošku a deťom odporučil gorily

BRATISLAVA – Namiesto plánovanej návštevy historickej budovy Slovenskej národnej rady dnes predseda parlamentu Richard Sulík ruským deťom odporúčal, aby sa jej vyhli a ušetrený čas strávili v ZOO. „Je tam nový pavilón opíc. Tri gorily,“ motivoval malých návštevníkov k návšteve bratislavského zooparku.

„Náš parlament je o niečo menší ako ruská Duma, ale zato máme rovnako veľa srandy,“ privítal detských hostí. Rovnako menšiu máme aj zoologickú záhradu, stále je však podľa šéfa zákonodarného zboru v peknom počasí lepšou destináciou, než historická budova SNR na Župnom námestí.

Sulík návštevníkov vystríhal, že v tejto budove nie sú ani umelecké diela, len niekoľko obrazov bývalých predsedov NR SR. „Keď som videl tie obrazy mojich predchodcov, rozhodol som sa, že ja sa maľovať nedám,“ informoval deti zo štyroch oblastí centrálneho Ruska.

Hostia predsedovi parlamentu odovzdali dary zo svojej vlasti, najväčšiu radosť mal z matriošky, ktorá však nepozostávala z deviatich ani ôsmich figúrok, ako sa nádejal, ale len z piatich. „Pekne o tom maličkom Slovensku rozprávajte v tom velikánskom Rusku,“ poprosil deti na záver.

Tridsať detí z Ruskej federácie z oblastí, ktoré zasiahla v roku 2010 vlna vysokých teplôt a sucha a následne ničivé požiare, prišlo na pozvanie slovenskej strany.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu