Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Rozkradol mu Valašský šenk

Valašský kráľovský šenk, kde je aj konzulát tohto kráľovstva, bude určite v najbližších dňoch zatvorený a čaká ho rekonštrukcia. Zobraziť galériu (3)
Valašský kráľovský šenk, kde je aj konzulát tohto kráľovstva, bude určite v najbližších dňoch zatvorený a čaká ho rekonštrukcia.

BZENICA - Bolek Polívka na návštevu pobočky svojho Valašského kráľovstva tak skoro nepríde! Obľúbený podnik v Bzenici (okr. Žiar nad Hronom), kde sa podával aj chýr ny alkohol Bolkovica, je dnes celkom zhumpľovaný a rozkradnutý. Nájomník ho po roku vrátil majiteľovi Rostislavovi Bonischovi v takom dezolátnom stave, že ho musel hneď zavrieť. Majiteľ ráta státisícové škody, prípad už vyšetruje polícia.

Rostislav Bonisch, ktorý sa nápadne podobá na známeho herca a valašského kráľa Bolka Polívku, si otvoril reštauráciu pod názvom Valašský kráľovský šenk v roku 2002. Návštevníci si ju ihneď obľúbili. Podávali sa tam ku linárske špeciality, pálenka Bolkovica, celá atmosféra sa niesla v znamení Valašského kráľovstva a jeho vládcu Polívku. Dnes z vyhľadávaného miesta zostali iba trosky.

Kuchyňa za milión korún sa zmenila na zapáchajúcu žumpu plnú špiny, mastnoty a neporiadku. Zmizli taniere, poháre, príbory. „A to k nám mal prísť Bolek na slávnostnú návštevu... Kde ho teraz môžeme pohostiť? Ľudia, ktorým som na rok prenajal reštauráciu, ju celkom rozkradli a zničili,“ hovorí nešťastne Rostislav Bonisch. „Počas celého roka ma nechceli pustiť dnu, nespísali so mnou inventár. Tušil som, že niečo nie je v poriadku. Neskôr sa mi dokonca vyhrážali likvidáciou. Šenk chceli kúpiť za 800-tisíc, pričom hodnotu má minimál ne 5 miliónov,“ vysvetľuje Bonisch.

Zmluva s prenajímateľom vypršala začiatkom tohto mesiaca. Po viacerých peripetiách mu nájomník reštauráciu konečne odovzdal. „Neveril som vlastným očiam! Žili iba z mena reštaurácie, zarábali, o nič sa nestarali a nakoniec mi všetko ukradli. Teraz si musím zobrať úver, reštauráciu opäť zrekonštruovať, vyčistiť odpady, urobiť revíziu plynu, elektriny, a najmä získať späť dobré meno, ktoré sme stratili,“ dodal nešťastný majiteľ. Ten už všetko ohlásil na polícii, v najbližších dňoch pôjde na výsluch. Stanovisko nájomníka sa nám nepodarilo zistiť, pretože nedvíhal telefón.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu