Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Exminister Kaliňák má dvojníka: Našli sme ho v Bruseli

Robert Kaliňák a Stanley Pignal Zobraziť galériu (6)
Robert Kaliňák a Stanley Pignal

BRUSEL – Bývalý minister vnútra Robert Kaliňák je typický pre svoju bradu a dlhší strih vlasov. Nám sa podarilo nájsť jeho vernú kópiu, a to priamo v hlavnom meste EÚ počas mimoriadneho summitu medzi zahraničnými novinármi. Mladý muž sa na exministra podobal aj rysmi tváre. Samotný žurnalista zostal podobou zaskočený rovnako ako Kaliňák.

Stanleyho Pignala sme si odchytili v budove Rady EÚ v Bruseli počas mimoriadneho summitu k Líbyi. Mladý novinár sa s nami bez problémov pustil do reči. Zaujímalo ho, z ktorej krajiny pochádzame, na čo pohotovo reagoval: „Môj dedko je z Moravy. Ja som z Francúzska a robím pre Financial Times vo Veľkej Británii.“ Naša otázka, či pozná Roberta Kaliňáka, pretože vyzerajú ako dvojičky, ho síce zaskočila, no hneď nám prisľúbil, že si ho „vygoogli“.

Stanley Pignal je od exministra mladší o desať rokov, čiastočne ho preto trápilo, že ho prirovnávame k staršiemu mužovi. „Napriek tomu však pripúšťam, že podobnosť je dosť veľká,“ súhlasil. Možno aj vďaka tomu, že jeho rodina žije len 100 km od hraníc so Slovenskom, by mohli mať s exministrom spoločné korene z tohto regiónu. „Ale neviem o žiadnych rodinných väzbách s pánom Kaliňákom,“ dodal. Kuriozitu si nenechal len pre seba a fotografie nášho exministra ukázal svojim kolegom. „Tí boli podobou prekvapení a dobre sa na tom bavili,“ prezradil nám.

A čo na to Robert Kaliňák? Spýtali sme sa ho, či náhodou nemá dvojča, o ktorom verejnosť nevie. „To by ste sa museli opýtať mojich rodičov,“ povedal so smiechom pre Topky. Následne však zvážnel a dodal, že dvojča samozrejme nemá. Keď sme mu však poslali fotky Stanleyho Pignala, zostal v pomykove. „Základ tam je, ale to by sa dal prirovnať každý, kto zapustí bradu... V prvom momente som si však myslel, že ste medzi tie fotky pridali aj jednu moju pre porovnanie. Tak sa na nej podobáme,“ priznal Kaliňák.

V minulosti Roberta Kaliňáka spájali s jojkárskym moderátorom Pavlom Michalkom, namiesto ktorého dokonca odmoderoval jedno vydanie KrimiNovín. Posúďte sami, ktorý z oboch pánov sa podobá na exministra viac. Fotografie nájdete v galérii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu