Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Matovič: Fico narozprával hlúpostí, ale táto je korunovaná

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Fico zneužíva rasovú nevraživosť, uchýlil sa k úbohej hre a „zbabelo a detinsky siahol po polene, ktoré priložil do vatry nenávisti“. S touto kritikou dnes vo svojom vyhlásení prišiel Igor Matovič z hnutia Obyčajní ľudia.

Ako pripomenul, celé roky Kvorku trápne obhajoval a hlavne hlasoval aj s celým jeho Smerom proti zbaveniu Kvorku imunity a tak zabránil skoršiemu vyšetrovaniu kriminalistov.

Matovič svojím vyhlásením reaguje na Ficove slová, podľa ktorých ak sa verejnosť dozvie, koho Kvorka poškodil, tak "slovenská verejnosť možno povie, že dobre, že sa takto pán Kvorka správal".

„Neznášam tých Cigánov, ktorí sa len priživujú a kradnú a tiež neviem, či práve tento medzi nich nepatrí. Napriek tomu, nikdy by ma ale nenapadlo tvrdiť tak niečo zvrátené ako Fico. Expremiér sa pri obhajobe svojho pobočníka uchýlil k úbohej hre využívajúcej brnkanie na strunu rasovej neznášanlivosti k cigánskemu etniku, tak hojne prebujnelej v naše spoločnosti. Miesto priznania si viny krytím Kvorku imunitou, siahol zbabelo a detinsky po polene, ktoré priložil do vatry nenávisti,“ uviedol.

Fico podľa Matoviča odkázal všetkým ľuďom, že „nemajú rovnaké práva ako my politici, ako On, ako jeho Kvorka“.

„Podľa Fica vlastne nie je podstatný skutok, aký kto spácha, ale kto ho spácha a hlavne, či obeť nie je náhodou Cigán. Podľa Fica preto nie sme pred zákonom rovní, ale my politici sme najrovnejší. Úbohé,“ dodal.

„Fico narozprával už veľa hlúpostí, ale táto je korunovaná. V čase, keď som pred časom čítal správu, ako vtedy ešte premiér Fico ponížil dôchodcu s transparentom, mi nabehla husia koža zo zhnusenia z politika prvýkrát. Pri čítaní tejto reakcie už (našťastie) expremiéra Fica, to bolo druhýkrát,“ uviedol Matovič. Podporovať vo verejnosti zmýšľanie, že ľudia nie sú pred zákonom rovní, je nehodné bývalého premiéra, dodal.

"Neviem si totiž predstaviť, že by takto obhajoval aj člena konkurenčnej strany, napríklad z SDKÚ. Predpokladám, že by jeho konanie masívne kritizoval a využil v politickom boji," uviedol vtedy pre topky politológ Grigorij Mesežnikov. "Politik jeho formátu by si rozhodne nemal dovoliť obhajovať niečo tak pochybné. Fico dokonca uznal, že sa to napadnutie stalo, čím poprel rovnosť pred zákonom," konštatoval.

Podľa Jána Baránka "Fico by mal byť ticho, keďže rovnako ako nikto z nás ešte nepozná rozsudok. Je to inak typický príklad jeho populizmu, pretože ak sa dokáže Kvorkova vina, bude ticho, prípadne povie, že jeho slová boli vytrhnuté z kontextu."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu