Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vojaci prekvapili kolegyne na MDŽ: Vylepili ich na vchod

Dámy a slečny z ministerstva a armády Zobraziť galériu (5)
Dámy a slečny z ministerstva a armády

BRATISLAVA - Na dámy z ministerstva obrany a z armády čakalo dnes ráno milé prekvapenie. Asi stovka z nich našla svoju fotografiu pri príchode do práce vylepenú na vchode do objektu ozbrojeného rezortu. Nešlo však o žiadny vtip. Ich kolegovia si takto uctili sviatok žien.

Plagát s kolážou fotografií a blahoželaním všetkého dobrého k stému výročiu MDŽ, potešil srdcia viacerých žien. Ich kolegovia ho umiestnili na vstupný vchod do areálu ministerstva obrany ešte včera podvečer, aby dnes ráno neušiel žiadnej vojačke. „Aj keď Deň žien vznikol ako pripomienka diskriminačných podmienok pre ženy tej doby, stále aj dnes štatisticky ženy zarábajú menej ako muži nielen celkovo, ale aj na porovnateľných pozíciách,“ povedal nám Lukáš Milan z tlačového odboru s tým, že aspoň takýmto spôsobom na to chceli muži z obrany upozorni a uctiť si prácu kolegýň.

V rezorte ministerstva obrany pracuje celkovo 686 žien. Až 45 percent ich má vysokoškolské vzdelanie. Iba 17 percent riadiacich funkcií zastávajú ženy. No sú aj odbory, kde sú počty vzácne vyrovnané. Vzorným príkladom je kancelária ministra Ľubomíra Galka. „Som rád, že práve v mojej kancelárii je to tak vzácne vyrovnané. Ženy svojou prácou dokazujú, že sa na ne dá stopercentne spoľahnúť," uviedol minister obrany. Galko tvrdí, že si cení prácu žien najmä vo vojenskom rezorte, ktorý je prirodzene mužskou doménou. „Nemajú to s nami ľahké, o to väčšia vďaka im patrí nielen v jeden deň v roku," uzavrel Galko na margo Dňa žien.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu