Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Harman pred masakrom pil a fetoval acetón!

Miesto tragédie na ulici P. Horova
Miesto tragédie na ulici P. Horova (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Šialený strelec Ľubomír Harman bol v čase streľby podnapitý a pred činom dokonca fetoval acetón! Vyplýva to zo znaleckého posudku, ktorý dnes zverejnil rezort vnútra.

Harmanovi namerali v krvi 0,5 promile etanolu, informoval hovorca rezortu Gábor Grendel.

Okrem alkoholu užil tesne pred tragédiou aj acetón, čo dokazujú výsledky toxikologicko-chemického vyšetrenia. V krvi mal 0,14 promile, v moči 0,85 promile acetónu. Ten sa do tela dostáva inhaláciou.

Ministerstvo vnútra tiež informovalo, že prvým zranením na tele Ľubomíra Harmana bol priestrel hrudníka od kukláčov. Definitívne to potvrdil znalecký posudok z pitvy. Ak by sa Harman nezastrelil sám, podľa polície by dôsledkom tohto poranenia zomrel v priebehu niekoľkých sekúnd alebo minút.

Rezort vnútra tieto informácie poskytol až pol roka po udalosti. Vo vyhlásení tvrdí, že informácie získalo zo "záverov znaleckého posudku z pitvy."

Devínskou Novou Vsou otriasla v pondelok 30. augusta 2010 okolo 10:00 streľba, ktorú neprežilo osem ľudí vrátane strelca. Miestny obyvateľ Ľubomír Harman zastrelil päťčlennú rodinu v susednom byte. Ďalšieho príbuzného rodiny zastrelil pri vchode do domu. Siedmou obeťou bola žena v jednom z panelových domov, ktorú zasiahla zblúdilá strela. Pri policajnej akcii zahynul aj páchateľ tohto brutálneho činu. Ďalších 15 osôb strelec zranil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu