Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Z Patasyho vraha spravili svedka, tvrdí vo výpovedi Piťo

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Mafiánskymi vraždami Karola Patasyho, Petra Havasiho, ako aj brutálnym vydieraním sa dnes zaoberal okresný súd. Na pojednávaní čítali výpovede svedkov z prípravného konania, medzi inými aj údajného bratislavského bossa Piťa.

Juraj "Piťo" Ondrejčák vo svojej výpovedi uviedol, že o pripravovanej Patasyho vražde sprostredkovane informoval Slovenskú informačnú službu. Patasy mu údajne dva až tri týždne pred smrťou povedal, že ho chcú zastreliť. Údajne nemohol políciu požiadať o pomoc, pretože ho stíhala za vraždu. Nakoniec ho zavraždili.

Po incidente policajti zadržali niekoľkých ľudí. Ďalší zo zainteresovaných, Roman Osuský, mal o nich Piťovi prezradiť, že s vraždou nemajú nič spoločné a tiež to, že Patasyho zastrelil Anton C. Ten je ale v kauze korunným svedkom.

"Nerozumiem, ako môžu spraviť z vraha svedka a tak zničiť celý prípad," uviedol Piťo. Podla neho to bolo možno pričinením "nejakého riaditeľa ÚBOK-u (Úradu boja proti organizovanej kriminalite, pozn. red.), ktorý bol jeho rodina," dodal.

Vražda Karola Patasyho staršieho sa podľa odohrala 12. januára 2005 pred vchodom paneláku na Krásnohorskej ulici v Petržalke. Patasyho mal dať sledovať Marián G. a napokon aj zastreliť samopalom Agram 2000. Maskovaný v parochni sa podľa prokuratúry vrátil k vodičovi Antonovi C., ktorý dostal za úlohu samopal hodiť do Dunaja. Anton však zbraň ukryl v lese a neskôr ukázal policajtom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu