Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

O mafiánskych vraždách väčšina svedkov vypovedať neprišla!

Karol Patasy
Karol Patasy

BRATISLAVA - Na súd, ktorý dnes pojednával o vraždách Karola Patasyho staršieho, Petra "Havla" Havasiho a jeho ochrankára, sa nedostavila väčšina svedkov. Dopoludnia prišli len štyria z nich.

"Ani Porsche na Prístavnom moste mi neutieklo," takto sa podľa ich výpovedí chválil Anton C., hlavný svedok v kauze mafiánskych vrážd. Mal tým na mysli udalosti zo 6. júna 2004?

Havasiho, ktorý bol považovaný za vysokopostaveného sýkorovca, zavraždili spolu so svojím ochrankárom Gejzom Veszrémim. Najprv ich mali sledovať, čo údajne nariadil obžalovaný Marián G. Keď v Porsche Cayenne prechádzali okolo kruhového objazdu pod bratislavským Prístavným mostom neznámy vrah na auto vystrelil dávky zo samopalu.

Guľky zasiahli Havasiho do hlavy a hrudníka, zraneniam podľahol pri prevoze do nemocnice. Dve strely do krku a ramena zasiahli jeho ochrankára, ktorý zomrel na mieste. Na dnešné pojednávanie predvolali 13 svedkov a popoludní by malo vypovedať ďalších osem.

Na súd ráno prišli len štyria, z ktorých sa traja poznali s trojicou obžalovaných Mariánom G., Patrikom V. a aspoň z videnia aj s Ľubomírom Ch.

Patasyho, pre zmenu údajne významného piťovca, zastrelili po niekoľkodňovom sledovaní sledovaní 12. januára 2005. K zastreleniu Karola Patasyho staršieho pred vchodom do obytného domu na Krásnohorskej ulici v Bratislave. Marián G. ho mal podľa obžaloby usmrtiť piatimi ranami zo samopalu do krku a hrudníka. Patasy na mieste zomrel. Obžalovaní Marián G. a Patrik V. zase vraj mali blízko k takáčovcom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu