Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Chýbal dôkaz, Patasyho za vraždu v Petržalke neodsúdili

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Karola Patasyho definitívne oslobodili z obžaloby v kauze vraždy z roku 2004. Pred petržalským barom mal po hádke dobodať Petra Klemana (22). Neexistoval priamy dôkaz, súd preto zamietol odvolanie prokurátorky a potvrdil októbrový oslobodzujúci verdikt.

Patasy bol často spomínaný v súvislosti s bratislavskou skupinou piťovcov. K podsvetiu mal údajne blízko aj Kleman, prezývaný Grami.

Prokurátorka vo svojom odvolaní argumentovala najmä odpočúvaniami, ktoré podľa nej získali legálnym spôsobom. „Z nich treba vychádzať, tam je gro toho, čo sa stalo. Nielen obsah, ale aj časová následnosť,“ uviedla dnes na verejnom zasadnutí prokurátorka. Podľa nej každý, kto si prečíta tieto odpočúvania, pochopí, čo sa v danú noc stalo, a to ani nemusí mať právne vzdelanie.

Prvostupňový rozsudok navrhovala zrušiť s tým, aby okresný súd opäť prípad prejednal a rozhodol. Otec zavraždeného mladého muža na súde tvrdil, že svedkovia boli päť rokov ovplyvňovaní a pod nátlakom. Patasyho obhajca povedal, že dôkazy, ktoré používa prokuratúra, sú len indíciami. Poukázal na to, že jeho klient sa v čase odpočúvaného telefonátu už nachádzal inde, nie pri Boston pube.

Obhajca pripomenul, že Patasy mal s Klemanom konflikt, ale ten sa odohral vnútri podniku a nie pred ním. Nikto podľa neho neobjasnil, kto Klemana vlastne bodol a nie je dokázané, že by sa toho dopustil jeho klient. Obžalobu navrhol zamietnuť.

„Skutok, ktorý sa mi kladie za vinu, som nespáchal,“ povedal pred súdom Patasy. Voči verdiktu sa už prokuratúra nemôže odvolať, mohla by však podať mimoriadny opravný prostriedok, teda dovolanie. Prokurátorka povedala, že to zváži.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu