Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Gašparovičová dostala kopačky: Chcela dať prezidentovi pusu

Prvá dáma
Prvá dáma

BRATISLAVA - Prezident Ivan Gašparovič má nový kĺb. Operácia sa podľa lekárov vydarila. Všetko tak prebehlo na výbornú. Jediným čiernym bodom mohlo byť to, že práve dnes na deň zamilovaných sa prvá dáma Silvia Gašparovičová k svojmu manželovi nedostala. Prezidentova manželka je známa kladným postojom k rodinným tradíciám, a tak bolo zrejme veľkým sklamaním, že nemôže dať manželovi pusu, ktorou ho chcela potešiť.

Lekári z Kramárov dnes oznámili, že operácia bedrového kĺbu hlavy štátu dopadla dobre. Prebehla v úplnej narkóze a celkovo trvala 110 minút. Ako priblížila primárka kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny Jaroslava Macková, s anestéziou začali ráno o 8:00, hlavu štátu uviedli do celkovej anestézie a zaviedli mu epidurálny katéter, ktorý slúži na tlmenie bolesti po operácii. Gašparoviča, ktorý sa prebral s úsmevom desať minút po zákroku však najťažšie ešte len čaká. Týždeň bude musieť byť ešte hospitalizovaný a potom vyše mesiac bude musieť chodiť o barliach.

Svoj obľúbený tenis by si však podľa doktorov mohol zahrať už v lete. Prednosta kliniky úrazovej chirurgie Peter Šimko však tvrdí, že Gašparovič mal ísť na operáciu oveľa skôr. „Musel mať veľké bolesti,“ vyhlásil. Termín nakoniec padol na dátum, ktorý väčšina párov oslavuje svoju lásku a keďže prezidenta hospitalizovali ešte včera večer, prvá dáma sa k nemu na Valentína ani nedostane.

Pritom si ešte doobeda robila plány, že manžela príde navštíviť a Valetína oslávia v nemocnici. „Pôjdem ho poobede pozrieť a ako darček dostane odomňa veľkú pusu a darčekom pre mňa bude, že budeme môcť zase spolu chodiť na prechádzky a športovať," povedala nám. Lekári však po operácii vyhlásili, že sa s hlavou štátu dohodli, že dnes radšej návštevy neprijme.

Prvá dáma to zobrala športovo a hneď sa aj vynašla. „Najväčší darček pre mňa je, že sa zbavil bolesti a že má manžel operáciu úspešne za sebou,“ reagovala. Gašparovičovi dokonca lekári zakázali aj bryndzové halušky, ktoré si plánoval dať na večeru. Musí sa tak uskromniť len s ovocím.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu