Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Zdrvená Tóthová: Manžel mi zomrel tesne pred zlatou svadbou!

Politička prežíva ťažké obdobie Zobraziť galériu (3)
Politička prežíva ťažké obdobie

BRATISLAVA – Bývalá podpredsedníčka vlády a exposlankyňa HZDS Katarína Tóthová prežíva jedno z najťažších období svojho života. Minulý týždeň v piatok totiž navždy odišiel jej manžel Ľudovít († 75), s ktorým prežila takmer celý život. Aj keď bol političkin muž dlhodobo chorý, rana bola o to tvrdšia, že dvojica plánovala v apríli osláviť zlatú svadbu.

Posledná rozlúčka s Ľudovítom Tóthom, profesorom Fakulty medzinárodných vzťahov Ekonomickej univerzity v Bratislave, bola včera v bratislavskom krematóriu. V mrazivom počasí prišlo okolo 100 ľudí, nechýbali medzi nimi ani politici. Bývalý predseda Najvyššieho súdu Milan Karabín, exminister za HZDS a súčasný šéf NKÚ Ján Jasovský, či vedúci kancelárie prezidenta Milan Čič, ktorý priniesol v mene prezidenta Ivana Gašparoviča kyticu kvetov.

Smútok jednej z najznámejších postáv HZDS bol očividný, a dokonca ju museli párkrát aj podopierať. Ako sme sa dozvedeli z kruhov blízkych hnutiu, Tóthovej manžel dlhodobo zápasil so zákernou chorobou. Mali mu ju diagnostikovať pred piatimi rokmi. V poslednom čase sa vraj jeho stav trochu zlepšil a manželia plánovali veľkú oslavu 50. výročia svadby. „Tešila sa, že v apríli oslávia s manželom zlatú svadbu, už si to aj plánovala. Žiaľ dopadlo to takto, je z toho úplne hotová,“ povedal nám zdroj blízky političky.

Prekvapením však bolo, že na pohreb neprišiel kondolovať šéf HZDS Vladimír Mečiar, pre ktorého bola Tóthová v jednom období pravou rukou. Navyše sa poznal osobne aj s jej manželom. Dôvod, prečo však neprišiel, pôsobí ako nešťastná výhovorka. ,,Pán predseda si veľmi vážil manžela pani prof. Kataríny Tóthovej, ale z dôvodu, že zasadalo dlhodobo vopred plánované politické grémium strany, ktoré nebolo možné odložiť, nemohol sa na pohrebe zúčastniť," povedala hovorkyňa HZDS Soňa Jantoľáková.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu