Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Premiérka Radičová sa rozlúčila so svojím otcom

Iveta Radičová
Iveta Radičová

BRATISLAVA – Premiérka Iveta Radičová sa dnes navždy rozlúčila so svojím otcom. Pohreb Rudolfa Karafiáta (†84) sa konal v bratislavskom krematóriu od 17:30. Prišlo asi 70 smútiacich, medzi nimi aj šéfovia vládnych strán Béla Bugár a Mikuláš Dzurinda.

Premiérkin otec zomrel náhle v nedeľu v podvečerných hodinách. Čo bolo príčinou jeho smrti, zatiaľ nie je známe. V dobrom však naňho spomína i jeden z jeho bývalých kolegov, ktorý nechcel byť menovaný. „Bol to veľmi múdry a príjemný pán. Strašne ľutujem, že som sa s ním už nestihol stretnúť,“ povedal pre Topky.

„V roku 1986 sme spolu po práci sedávali dlhé hodiny v jeho pracovni v tlačiarni Svornosť na 'Febrvíť'. Rozprával o svojich osudoch, ktoré mu pripravili komunisti. Filozofovali sme o všetkom možnom, ale hlavne o nutnosti pádu komunizmu,“ prezradil ďalej.

Premiérka Iveta Radičová kvôli otcovej smrti zrušila svoj pondelňajší program. Zármutok jej nedovolil zúčastniť sa na odovzdávaní vysokých štátnych vyznamenaní.

So stratou blízkeho sa najdôležitejšia žena krajiny musela vyrovnávať už viackrát. V roku 2000 sa naposledy lúčila s mamou Lenkou Karafiátovou. O päť rokov neskôr premiérku zasiahol ďalší úder. Na infarkt zomrel jej manžel a slovenský komik Stano Radič (†49).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu