Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Slovenský konkurz na letušku: Musíte sa ukázať v plavkách!

Najskôr treba ukázať prednosti, až potom pracovať
Najskôr treba ukázať prednosti, až potom pracovať

BRATISLAVA – Spoznávanie nových krajín, nových ľudí a zaujímavé platobné ohodnotenie? Ak ste snívali o práci letušky, máte šancu. Jedna z leteckých spoločností hľadá v týchto dňoch na Slovensku práve vás. Má to však jeden háčik. Keď chcete túto prácu, nevyhnete sa ukazovaniu svojich kriviek v plavkách. Oficiálnou podmienkou je totiž dokázať, že viete plávať.

Niektoré požiadavky na uchádzačov o prácu letušky, ktoré uviedla známa letecká spoločnosť vo svojom inzeráte, mohli viacerých záujemcov poriadne prekvapiť. To, že ľudia nad 185 centimetrov sa o miesto nemusia ani snažiť, je logické, vzhľadom na to, že lietadlo má nízky strop. Čo nás však pri požiadavkách na konkurz zaujalo, bola kuriózna podmienka, aby vedeli uchádzači alebo uchádzačky plávať. Ľudia, ktorí ich chcú oklamať, že plávať vedia, majú taktiež smolu.

Keď sme totiž zisťovali, akým spôsobom si tieto zručnosti overujú, bolo nám povedané, že na konkurze si nás vyskúšajú priamo pri čine. „Otestujeme Vaše plavecké schopnosti preplávaním 50 metrového bazéna. Musíte splniť časový limit, ale nie je to žiadna náročná vec,“ povedali nám v leteckej spoločnosti. Priamo na pohovor si však plavky nenoste, v tých sa musíte ukázať až na kurze, ktorý nasleduje po ňom. Na našu otázku, prečo vôbec musia vedieť letušky plávať, sme dostali odpoveď, že to tak štandardne robia všetky letecké spoločnosti vo svete.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu