Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Gašparovič prechladol, s Orbánom sa však stretne

Ivan Gašparovič
Ivan Gašparovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prezident Ivan Gašparovič sa napriek zdravotným problémom v piatok stretne s maďarským premiérom Viktorom Orbánom. Informovala o tom jeho kancelárie len niekoľko minút po tom, čo ich stretnutie označila za nepravdepodobné.

"Stretnutie je otázne. Nakoľko sa pán prezident podrobil lekárskemu vyšetreniu, pretože je silne nachladnutý. Stretnutie závisí od toho, ako sa zdravotný stav pána prezidenta bude vyvíjať," uviedla Martina Balleková z kancelárie prezidenta. 

O 15 minút neskôr kancelária prezidenta informovala, že stretnutie sa uskutoční nie však o 13:30, ako bolo pôvodne plánované, ale o 10:00. Podľa pôvodného programu mali v tom čase vítať maďarskú delegáciu na Úrade vlády, na 10:15 bol plánovaný začiatok rokovaní.

Počas jednodňovej návštevy by mal Orbán rokovať s premiérkou Ivetou Radičovou. Slovensko a Maďarsko v piatok podpíšu bilaterálnu dohodu o vybudovaní plynovodného prepojenia Veľký Krtíš–Vecsés, ktoré je súčasťou energetického projektu sever-juh. Obe strany sa zaviažu k spolupráci pri výstavbe, prevádzke a údržbe potrubia, pričom dohodu už odobril slovenský kabinet.

Maďarský premiér by mal rokovať aj o aktuálnych otázkach európskej politiky počas maďarského predsedníctva v Rade EÚ a slovenského predsedníctva vo V4. Obe strany chcú zhodnotiť dosiahnutú úroveň vzájomných vzťahov. Program návštevy v stredu odobrila vláda.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu