Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Fico: Sulík mal odmenu 500-tisíc a dehonestoval funkciu supermanom

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA - Richard Sulík si ešte 31. marca 2006 prikázal vyplatiť pri odchode z funkcie riaditeľa bratislavského mestského podniku Odvoz a likvidácia odpadu odmenu vo výške piatich platov. Podľa Smeru-SD išlo vtedy o 500 tisíc korún.

Vyhlásil to dnes predseda Smeru-SD Robert Fico. Novinárom dal k dispozícii kópiu interného listu, v ktorom Sulík ešte ako riaditeľ OLO prikazuje vyplatenie odmeny s odvolaním sa na telefonát s členkou predstavenstva OLO Annou Pavlovičovou.

"Mám od primátora mesta Bratislavy Ing. Andreja Ďurkovského, v súvislosti s mojím odchodom z funkcie riaditeľa spoločnosti, prisľúbenú odmenu vo výške päťnásobku môjho zmluvného platu," uvádza Sulík v liste. Zároveň navrhuje, aby mu bola odmena vyplatená spolu so mzdou za marec a v prípade, že by mu predstavenstvo odsúhlasilo odmenu v inej výške, rozdiel vráti do 15 dní od zasadnutia predstavenstva.

"To nie je odstupné, ale odmena, keďže z funkcie odchádzal sám. Pritom ostal členom predstavenstva," uviedol Fico, podľa ktorého mohol Sulík ako člen predstavenstva ovplyvniť rokovanie tohto orgánu aj o jeho odmene. Zároveň pripomenul, že Sulíkova firma kúpila v čase, keď bol riaditeľom OLO, od tohto podniku pozemok, ktorý neskôr výhodne predala. Podľa Fica teda Sulík ako riaditeľ OLO predal pozemok "sám sebe".

Smer-SD kritizoval aj pripravovanú privatizáciu teplární. "Krátko pred voľbami štátna tepláreň v Martine investovala niekoľko miliárd do nových technológií. Privatizácia teplární znamená len provízie a zdraženie tepla. Žiadny iný logický argument na to, aby sa teraz teplárne privatizovali, nie je," vyhlásil Fico.

Sulík podľa Fica dehonestoval funkciu predsedu parlamentu aj svojou maskou supermana na maškarnom bále.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu