Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Vraždil, unášal deti, spochybňovali svedka v procese s Hrbáčkom

Neslávne známy bývalý príslušník SIS Hrbáček
Neslávne známy bývalý príslušník SIS Hrbáček

BRATISLAVA - Korunný svedok dnes vypovedal v prípade útoku na bratislavského advokáta, do ktorého má byť zapletený aj známy exsiskár Michal Hrbáček. Jeden z obžalovaných jeho výpoveď spochybnil, tvrdí, že vraždil a unášal deti a teraz sa chce vyviniť.

Advokáta Tomáša K. mali zbiť v apríli 2006 v Bratislave Miroslav J. a expolicajt Juraj R. Nariadiť im to mal práve Hrbáček, ktorý údajne aj na priebeh útoku dozeral. Dvojica právnika dokopala do hlavy, chrbta a hrude, spôsobila mu mnohé pomliaždenia.

Korunného svedka a zároveň jedného z aktérov útoku, Juraja, dnes na súd za prísnych bezpečnostných opatrení priviedli kukláči. Vypovedal, že do bitky boli zapletení všetci traja obžalovaní. Na súd sa prišiel pozrieť aj samotný Hrbáček, ktorý si už mesiac užíva slobodu. Vo väzbe bol pre kauzu s pozemkami v Rusovciach.

Jeden z obžalovaných, Ivan, mal údajne dávať pozor, kým jeho kumpáni advokáta bili. Cíti sa však nevinný. Vinu odmieta aj Hrbáček. "V roku 2006, a to 23. apríla, som sa zúčastnil na narodeninových oslavách svojho syna. Následne 24. apríla som bol v spoločnosti Chirana v Starej Turej," povedal.

Okrem iného zdôraznil, že obžaloba je založená na výpovedi jedného svedka - expolicajta Juraja, ktorý "vraždil a unášal aj deti a snaží sa vyviniť a jeho výpoveď je účelová". Podobne vypovedal aj Miroslav, ktorý zdôraznil, že je nevinný a Juraj je "cvičeným policajným agentom".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu