Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Socialisti sa s Ficom dohodli, že sa nedohodnú

Robert Fico
Robert Fico

ŠTRASBURG - Konflikt medzi stranou Smer-SD a Stranou európskych socialistov (PES) trvá naďalej. Premiér Robert Fico síce dnes v Štrasburgu šéfovi socialistickej frakcie v Európskom parlamente (EP) Martinovi Schulzovi povedal že "zaručí, aby bola nová slovenská vláda sociálnodemokratická", PES však naďalej trvá na sankciách voči Smeru-SD.

"Iné názory sme pripravení rešpektovať," povedal po stretnutí Fico. Súčasná situácia je podľa Fica výsledkom "kombinácie medzinárodnej situácie a vnútornej politiky".

"Zhodli sme sa v tom, že sa nedohodneme," uviedol po stretnutí s Ficom predseda socialistickej frakcie v EP Martin Schulz. Fico podľa neho socialistom vysvetlil, že k súčasnej vládnej koalícii so SNS "nie je alternatíva". Európski socialisti, ktorí v utorok navrhli pozastaviť členstvo Smeru v PES, však reagovali, že "v súvislosti so SNS nejde len o taktiku, ale aj o princípy, ktoré hovoria, že s takýmito stranami sa socialisti nespájajú".

Schulz Ficovi pripomenul, že "koalícia Mečiara a Slotu už v minulosti ohrozila vstup Slovenska do EÚ". Fico sa v poobedňajších hodinách stretne s vedením Strany európskych socialistov. Martin Schulz po rokovaní s Ficom vyhlásil, že by bolo smutné, ak by mali stranu opustiť slovenskí poslanci.

O vláde Smeru so SNS sa hovorilo aj v pléne europarlamentu >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu