Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Mečiar: S koaličnou zmluvou som spokojný, navrhol som ju ja

Vladimír Mečiar pri podpise koaličnej zmluvy.
Vladimír Mečiar pri podpise koaličnej zmluvy.

BRATISLAVA - Predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar je spokojný s koaličnou zmluvou, ktorú dnes podpísal s Robertom Ficom a Jánom Slotom. Dôvodom podľa neho je, že je vlastne autorom zmluvy. "Návrh koaličnej zmluvy som ja robil celý a potom ho dopracovávala komisia. Takže nemám dôvod byť nespokojný," povedal médiám.

V budúcej vláde bude zrejme len jedna žena, nominantka Smeru-SD. Vladimír Mečiar vidí príčinu najmä v tom, že ženy do vysokej politiky nechcú ísť. "Hlavne, aby bola dobrá, nie, aby bola pohlavná. Pokiaľ ide o zastúpenie žien, vyplýva to aj z toho, že vcelku záujem žien o politiku je veľmi, veľmi nízky," komentoval budúcu vládu predseda ĽS-HZDS.

Mečiar bol ako premiér známy aj blízkymi spolupracovníčkami, najskôr Annou Nagyovou a potom poradkyňou Blaženou Martinkovou. Teraz však nemá v pláne žiadnu podobnú ženu po svojom boku. Už asi desať rokov žiadnu takú pri sebe nevidí, konštatoval pre agentúru SITA. "Asistentkou, tak ako bola v minulom období volebnom, bude Aneta Marušicová pre mňa ako poslanca Národnej rady. Druhá bude, tak ako bola celé dva roky, Katka Rosinová. To je všetko."

Plné znenie Koaličnej zmluvy medzi stranou Smer - SD, SNS a ĽS-HZDS >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu