Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Koaličné strany navrhli nominantov na ministerské kreslá

Na ministra spravodlivosti navrhuje ĽS-HZDS bývalého predsedu Najvyššieho súdu SR Štefana Harabina.
Na ministra spravodlivosti navrhuje ĽS-HZDS bývalého predsedu Najvyššieho súdu SR Štefana Harabina.

BRATISLAVA - ĽS-HZDS nakoniec nominuje na čelo ministerstva pôdohospodárstva Miroslava Jureňu. Rozhodlo o tom dnes vedenie strany, ktoré vyberalo spomedzi dvoch kandidátov. Okrem Jureňu sa spomínalo aj meno Petra Baca. Na ministra spravodlivosti navrhuje ĽS-HZDS bývalého predsedu Najvyššieho súdu SR Štefana Harabina.

Aj SNS už rozhodla o tom, kým chce obsadiť tri ministerské kreslá. Šéfom rezortu školstva by sa mal stať Ján Mikolaj. Ministerstvo životného prostredia by mal viesť Jaroslav Izák a ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja súčasný viceprimátor Žiliny Marian Janušek.

Personálne nominácie dnes odobrilo aj predsedníctvo Smeru-SD. Strana mená jednotlivých kandidátov zatiaľ oficiálne nezverejnila. Líder Robert Fico zatiaľ prezradil len toľko, že v novom kabinete bude jedna žena. Ministerské posty obsadia aj niekoľkí nestraníci.

Jedinou ministerkou by sa mala stať Viera Tomanová, ktorá by podľa informácií agentúry SITA mala prísť na čelo rezortu práce a sociálnych vecí. Ministrom vnútra by mal byť Robert Kaliňák a ministrom obrany František Kašický. Ministerstvo kultúry zrejme povedie Marek Maďarič. Dušan Čaplovič by sa mal stať vicepremiérom pre znalostnú spoločnosť.

Ministrom financií by sa mal stať novozvolený poslanec Ján Počiatek a ministrom hospodárstva bývalý generálny riaditeľ Plastiky, a.s., Nitra Ľubomír Jahnátek. Poslanec Ľubomír Vážny by sa mal stať ministrom dopravy. Kreslo ministra zdravotníctva by mal obsadiť predseda predstavenstva Spoločnej zdravotnej poisťovne Ivan Valentovič. Na čelo rezortu zahraničných vecí by sa mal postaviť diplomat Ján Kubiš.

Plné znenie Koaličnej zmluvy medzi stranou Smer - SD, SNS a ĽS-HZDS >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu