Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Gašparovič potvrdil, že vymenuje novú vládu v utorok

Prezident SR Ivan Gašparovič
Prezident SR Ivan Gašparovič

BRATISLAVA - Prezident Ivan Gašparovič dnes potvrdil, že vymenuje členov novej vlády z koalície Smer-SNS-HZDS v utorok 4. júla. Gašparovič to povedal novinárom po schôdzke s predsedom Smeru-sociálnej demokracie Robertom Ficom. Ešte pred vymenovaním novej vlády sa v utorok prvýkrát zíde nový parlament, po schôdzi by mala odstúpiť vláda Mikuláša Dzurindu.

"Po schôdzi Národnej rady v utorok poobede očakávam, že podá demisiu súčasná vláda a večer by som menoval novú vládu," povedal Gašparovič. Fico potvrdil, že zástupcovia Smeru-SD, Slovenskej národnej strany a Ľudovej strany-Hnutia za demokratické Slovensko by mali v nedeľu večer podpísať koaličnú dohodu. V pondelok ráno chce Fico predložiť prezidentovi menný návrh ministrov.

Predseda Smeru, ktorý zvíťazil v parlamentných voľbách 17. júna, sa bránil kritike zahraničných médií aj európskych socialistov za prizvanie z nacionalizmu obviňovanej SNS do vlády. Zopakoval, že chce udržať doterajšiu úroveň práv národnostných menšín. Novej vlády sa pred novinármi zastal aj Gašparovič.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu