Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Aj počasie povedalo nie!

BRATISLAVA - Zrejme je to iba náhoda, ale oznámenie novej slovenskej vlády v zložení Smer-SNS-HZDS akoby naštvalo aj počasie. Po slnečných a horúcich dňoch sa včera hlavné mesto zahalilo do oblakov a dažďových kvapiek. Že by po európskych socialistoch proti národniarom a mečiarovcom vo vláde protestovalo aj počasie?

Svetové média sú zdesené
Ficom ohlásená vládna koalícia Smer-HZDS-SNS nevydesila len Slovákov. Ani svetové denníky a agentúry nešetria obavami z ďalšieho politického smerovania Slovenska.

Český denník Mladá fronta Dnes:
Ideová rôznorodosť novej koalície nepochybne vzbudí mnoho polemík. Očakáva sa, že v zahraničí vzbudí silné rozpaky aj prítomnosť nacionalistickej SNS vo vláde.

Český denník Lidové noviny:
S Mečiarom a Slotom nemusel Fico ani vyjednávať. Všetko bolo vopred dohodnuté. Oni potrebovali jeho. Ten prvý s povesťou Lukašenka a Miloševiča, druhý so slovníkom českého republikána Miroslava Sládka a renomé mafiána.

Francúzsky denník Le Monde:
Vlna populizmu sa stále valí strednou Európou. Po Poľsku a Bulharsku jej podľahlo aj Slovensko. Ľavicová strana sa rozhodla pre červeno-hnedú koalíciu, keď sa spojila so xenofóbnou krajne pravicovou SNS a nacionalistickým HZDS.

Rzeczpospolita:
Bývalý premiér nazývaný slovenským Lukašenkom triumfuje. Po osemročnej prestávke bude opäť spolurozhodovať o osude krajiny.

Rakúska agentúra APA:
Ťažké si je predstaviť, že Mečiar a Slota budú Ficovými bezmocnými nástrojmi. Ich nevypočítateľnosť je faktom, ktorý nedokáže pokryť žiadna koaličná dohoda.

Rakúsky denník Der Standard:
Ekonomickí experti varovali, že takáto koalícia je tým najhorším možným variantom pre hospodárske prostredie a medzinárodný imidž krajiny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu