Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Generálna prokuratúra prijala podnet na zrušenie Slobodného fóra

BRATISLAVA - Generálna prokuratúra v stredu prijala podnet na zrušenie Slobodného fóra. "Podnetom sa bude generálna prokuratúra zaoberať," povedala dnes pre agentúru SITA tlačová hovorkyňa generálnej prokuratúry Svetlana Husárová. Autorom podnetu je člen Slobodného fóra z Martina Vladimír Krížik. Jeho manželka Jana Krížiková je dokonca predsedníčkou miestnej organizácie SF v Martine I.

Ako uviedol Krížik dnes pre agentúru SITA, dôvodom na podanie podnetu je opakované porušovanie vlastných stanov a zákonov. "Strana nevydáva písomné rozhodnutia. Voči ústnym rozhodnutiam sa nedá domáhať nápravy na súde, ako to umožňuje zákon," povedal Krížik. Podľa neho tiež kandidátka SF do parlamentných volieb nebola zostavená v súlade so stanovami. "Bolo tým členom SF znemožnené právo podieľať sa na správe vecí verejných," dodal Krížik.

"V krajine, kde pokojne funguje KSS a ĽS-HZDS na čele s Vladimírom Mečiarom považujem podobnú aktivitu za absurdnú," uviedol v reakcii na podanie podnetu riaditeľ tlačovej sekcie Slobodného fóra Robert Kotian.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu