Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Zlatá rybka EVO pomohla splniť ďalšie veľké detské želanie

Zo zlej ježibaby sa vďaka Tomáškovi stala dobrá. Zážitok mu bude pripomínať aj drevená bábka, ktorú dostal.
Zo zlej ježibaby sa vďaka Tomáškovi stala dobrá. Zážitok mu bude pripomínať aj drevená bábka, ktorú dostal.

Každý z nás o niečom sníva. Hoci mnohých tajných želaní sa musíme postupom času vzdať, niektoré z nich sa nám predsa len podarí dotiahnuť do konca. Veľký sen sa v pondelok splnil aj 10-ročnému Tomáškovi, ktorý je od narodenia postihnutý detskou mozgovou obrnou. Na chvíľu vstúpil do rozprávky a stal sa záchrancom dvoch súrodencov.

Tomáškovi sa podarilo to, čo málokomu - zmenil zlú ježibabu na prívetivú starenku, ktorá nielenže prepustila Janka a Marienku zo svojich osídiel, ale dokonca porozdávala sladkosti zo svojej perníkovej chalúpky ostatným deťom.

Rozprávkový sen
„Odmalička má rád rozprávky a pesničky. Každý deň mu ich buď čítame doma, alebo ich púšťa pani učiteľka v škole,“ vysvetlila Tomáškova mama Lýdia Popovičová. „Najradšej zo všetkých mám tú o perníkovej chalúpke, preto som sa chcel stretnúť s ježibaboua pozrieť sa, ako to vyzerá v jej domčeku,“ opísal Novému Času svoj veľký sen Tomáško. Keďže mama ho každý deň vozí autom do špeciálnej triedy Základnej školy v Turčianskych Tepliciach, pravidelne sa zastavujú aj na čerpacej stanici. „Na benzínke Slovnaftu sme sa dozvedeli o projekte Zlatá rybka EVO. Ani sme nedúfali, že pri toľkých prihlásených vyberú práve nás,“ povedala pani Popovičová. V Bratislavskom bábkovom divadle sa jeho túžba splnila a vyskúšal si, aké to je byť rozprávkovým hrdinom. Hoci zo začiatku sa ježibaby veľmi bál, vystúpenie na scéne ho natoľko chytilo za srdce, že sa v dospelosti chce stať hercom - ako ináč, „ježibábeľom“.

Projekt pokračuje
V poradí ide už o štvrtý splnený sen prostredníctvom projektu Zlatá rybka EVO. Predtým si deti mohli vychutnať jazdu na koni, stretnúť sa s hokejovým brankárom Janom Lašákom a zúčastniť sa finále Davis Cupu. „V najbližšej dobe ešte chceme zrealizovať stretnutie s finalistami prvej série SuperStar, výlet do vodného parku a prelet vo vrtuľníku nad Vysokými Tatrami,“ prezradila hovorkyňa Slovnaftu Hana Šimková. Zatiaľ dostali okolo 800 prihlášok, väčšina z nich sa však týka hmotných vecí. Ak máte doma dlhodobo choré alebo postihnuté dieťa, bližšie informácie o projekte sa dozviete na bezplatnej linke 0850 111 924, alebo na internetovej stránke slovnaft.sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu