Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

HZD: Gašparovič bude rád, ak svojím menom prispeje k úspechu hnutia

Ivan Gašparovič
Ivan Gašparovič

BRATISLAVA - Prezidenta Ivana Gašparoviča dnes zvolili delegáti Republikového kongresu Hnutia za demokraciu (HZD) za čestného predsedu HZD. Gašparovič, ktorý stál za zrodom HZD, považuje tento post za ocenenie svojej práce a za česť. Prezident poznamenal, že členstvo v HZD má naďalej pozastavené a funkcia je viac menej spoločenská.

"Ja ďalej zostávam v pozícii nezávislého prezidenta, ktorý chce byť prezidentom všetkých občanov," zdôraznil Gašparovič. Predseda HZD Jozef Grapa, ktorý návrh na voľbu čestného predsedu predložil, označil Gašparoviča za "človeka s veľkým Č", charizmatickú postavu s veľkými politickými skúsenosťami, ktorá mala a stále má hlboký vzťah k občanom Slovenska.

Gašparovič bude veľmi rád, ak sa vďaka jeho osobe podarí získať HZD nejaké percentá v nachádzajúcich parlamentných voľbách. "Pretože ich program je aj mojím programom, ten program, som ja tvoril. Neviem prečo by som mal ísť sám proti sebe," dodal prezident. Do predvolebnej kampane sa nemieni aktívne zapájať, keďže je to záležitosť politických strán. Gašparovič na tvrdenia, že prijatím funkcie čestného predsedu stráca nadstraníckosť povedal, že ho to nevyvádza z miery. "Pre mňa je smerodajný občan, pre mňa je smerodajný jeho pohľad na moju prácu," dodal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu