Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Horný Pial možno príde pre omyl úradníka o 4-miliónovú dotáciu

Polyfunkčnú budovu nevedia v obci Horný Pial bez peňazí dostavať.
Polyfunkčnú budovu nevedia v obci Horný Pial bez peňazí dostavať.

HORNÝ PIAL - Starosta Horného Pialu neďaleko Levíc Andrej Šivo je sklamaný. Obec údajne nedostala dotáciu na dokončenie budovy pre omyl jediného človeka - hodnotiteľa projektu. Horný Pial tak mal prísť zhruba o 4 milióny korún a rozostavaná budova, na ktoré ich potrebovali, bude i naďalej chátrať.

V polyfunkčnej budove, ktorú v obci už rozostavali, má byť kultúrny dom, klub mládeže a knižnica. Na projekt dali asi 100-tisíc Sk. Predvlani požiadali ministerstvo výstavby o dotáciu zo štrukturálnych fondov Európskej únie. „Po priaznivom absolvovaní dvoch kôl posudzovania žiadosti sme napokon neuspeli, lebo externý hodnotiteľ jej údajne pripísal nesprávne údaje. Pre omyl úradníka nám ju aj zamietli,“ čuduje sa A. Šivo. Dodáva, že pri posudzovaní inej žiadosti podnikateľa na výstavbu hotela v Leviciach sa úradníci nepomýlili a dotáciu mu pridelili.

Z ministerstva starostovi oznámili, že po omyle kontrolóra projektu dodatočne zistili, že predložené doklady boli v poriadku. Zároveň však konštatovali, že peniaze sa medzitým už vyčerpali a ďalšiu dotáciu môže Horný Pial dostať v rokoch 2007 až 2013. „Ak peniaze nezískame, rozostavaná budova bude chátrať. Na jej záchranu si musíme vziať úver,“ uvažuje A. Šivo. Hovorca ministra výstavby Ján Pálffy pripustil, že zlyhal ľudský faktor. „Ministerstvo ukončilo spoluprácu s hodnotiteľom a žiadateľovi sa ospravedlnilo,“ povedal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu