Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Podvyživená Roxanka začína priberať

Omrzliny sa 11-mesačnému dievčatku hoja, problémom je zápal úst. Zobraziť galériu (4)
Omrzliny sa 11-mesačnému dievčatku hoja, problémom je zápal úst.

KOŠICE - Podvyživená Roxanka Koňová sa má k svetu. Pred týždňom ju museli v nemocnici hospitalizovať kvôli omrzlinám nožičiek, rúk a ušiek, podchladeniu a dehydratácii. Dievčatko vo svojich jedenástich mesiacoch vážilo iba 4 kilá. Dnes je jeho stav podstatne lepší. Navyše mu chutí jesť!

Roxana za osem dní v nemocnici pribrala 600 gramov. „Dievčatko sa má podstatne lepšie. Omrzliny sú už v štádiu hojenia. Už samo pije tekutú stravu. Momentálne je hospitalizované na infekčnom oddelení,“ upresnila hovorkyňa Detskej nemocnice v Košiciach Veronika Krausová. Ešte má silný zápal ústnej dutiny, no i ten postupne ustupuje. Zanedbané dievčatko pred týždňom doniesla z osady v Moldave nad Bodvou do nemocnice jeho stará mama. Roxanka chradla a nedokázala nič zjesť. Navyše sa jej telíčko menilo na kus ľadu.

Prvé dni o jej život bojovali na oddelení intenzívnej starostlivosti. Maličké dievčatko však nie je v nemocnici prvýkrát. Už v októbri minulého roku ho kvôli podvýžive hospitalizovali v detskej nemocnici. Aj preto sa celým prípadom zaoberá polícia. Matka Roxanky Kvetoslava Koňová však tvrdí, že sa o dcéru riadne stará. „Bola často chorá a nechcela jesť,“ tvrdí matka Kvetoslava Koňová, ktorá má okrem Roxany ešte ďalšie tri deti. Za tri mesiace, čo ju z nemocnice v októbri prepustili, Roxanka schudla 300 gramov. Matka nepripúšťa možnosť, že by jej najmladšia dcéra nakoniec skončila v ústave.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu