Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ročná Roxana váži iba 4 kilá!

Ročná Roxana váži neuveriteľných 4 000 gramov. V nemocnici nie je prvýkrát. Zobraziť galériu (2)
Ročná Roxana váži neuveriteľných 4 000 gramov. V nemocnici nie je prvýkrát.

MOLDAVA NAD BODVOU/KOŠICE - Iba štyri kilá váži jedenásťmesačná Roxana z Moldavy nad Bodvou. Do Detskej nemocnice v Košiciach ju doniesla babka. Značne zanedbaná, špinavá, dehydrovaná a podchladená, s omrznutými rúčkami, nôžkami i uškami našla opateru na oddelení intenzívnej starostlivosti. Nie je schopná prijímať potravu ústami, a preto ju musia kŕmiť sondou.

Roxana však pre podvýživu nie je v nemocnici prvýkrát. „Hospitalizovali sme ju aj vlani 30. októbra. Odvtedy doteraz dievčatko schudlo 300 gramov,“ upresňuje hovorkyňa Detskej nemocnice v Košiciach Veronika Krausová. Matka Roxany Kvetoslava Koňová z Moldavy tvrdí, že dcére dávala jesť. „Bola chorá. Málo jedla. Dávala som jej sunar. Veľmi však nechcela,“ hovorí matka. Dievčatko má také boľavé ústočká, že nedokáže nič zjesť.

Kvetoslava má ďalšie tri deti, ktoré sú vraj zdravé a nič im nie je. „Im chutí jesť,“ presviedča Kvetoslava. Spolu s jej dcérou sa do nemocnice dostal i syn jej svokra malý Mário. Takisto značne zanedbaný. „Ten jedol, len bol stále chorý. Kašľal, tak sme ho so ženou odniesli do nemocnice. Teraz mám v nemocnici i syna, i vnučku. Chcem ísť za nimi,“ dodáva otec 11 detí Ondrej Tamáš. Nepripúšťa možnosť, že by deti putovali do ústavu a nie do rodiny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu