Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Mamutia kniha techniky

Mamutia kniha techniky PR článok Zobraziť galériu (2)
Mamutia kniha techniky

Celosvetový bestseller Mamutia kniha techniky sa dočkal úplne nového vydania a rozšírenia o najnovšie výdobytky vedy a techniky, aby čitatelia pochopili, ako funguje všetko od veterných mlynov až po WiFi.

V tejto výnimočnej knihe sa zoznámite so základnými princípmi, na ktorých fungujú rôzne vynálezy, a zistíte, ako objavy z minulosti pomáhajú budovať lepšiu budúcnosť. Nájdete v nej aj najnovšie technológie ako dotykové displeje či 3D tlačiarne. Každý vynález je úžasne vysvetlený milým, i keď trochu nechápavým mamutom.

Od pák k laserom, od pluhu k webovým stránkam. Ilustrovaný sprievodca svetom strojov. 400 strán, ktorými si budete neustále listovať.
Prehľadne rozdelená na 5 častí:

Mechanický pohyb - kolesá, pružiny, trenie, kladky, či páky.
Skrotenie živlov – plávanie, lietanie, tlaková sila, využitie tepla aj jadrová energia.
Na vlnách – fotografia, tlač, zvuk a hudba, aj telekomunikácie.
Elektrina a automatizácia – elektrina, magnetizmus, senzory a detektory.
Digitálny svet – skladovanie, spracovanie, posielanie a používanie bitov.

A k tomu bonusová kapitola Vynálezy strojov, kde však nájdete aj také kúsky ako zips, zámka, otvárač na konzervy, kombajn, výťah a eskalátor.

Mamutia kniha techniky bola už po prvom svojom vydaní v roku 1988 svetovým bestsellerom. Zrozumiteľne opísané, prehľadne nakreslené princípy fungovania rôznych strojov. Diagramy, vtipné texty a obrázky. Kniha určená nielen zvedavým školákom od 8 rokov, ale aj dospelým, ktorým vŕta v hlave – ako toto vlastne funguje?

Môžete si pozrieť aj VIDEO prednášku autora knihy Davida Macaulaya v Google, v ktorej hovorí aj o novom vydaní a tiež o príprave celej knihy:

 


Kniha Mamutia kniha techniky sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber možný až na viac ako 160 pobočkách po celej SR >>

- reklamný článok -

Viac o téme: Mamutia kniha techniky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu