Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Američan zložil pieseň Slovákom: Hit, ktorý nemá hlavu ani pätu, no ľudia ho milujú!

"Koľko je hodín? Deväť!" (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA – Zahral nám na strunu! Mladý Američan Mark Christensen z Kalifornie si získal srdcia Slovákov pesničkou, ktorú sám zložil, naspieval a zavesil na internet. Chytľavý song s názvom „Deväť – Pieseň pre Slovákov“ síce nemá ani hlavu ani pätu, no každý, kto si ju vypočuje, si ju ihneď zamiluje.

Pieseň, ktorá sa okamžite stala hitom, obsahuje zmes fráz, ktoré mladík z Ameriky žijúci na Slovensku zrejme pochytal od slovenských kamarátov. Mark za zvuku gitary oduševnene spieva o horálkach, bryndzových haluškách či slivovici, a to všetko po slovensky. Video za pár hodín videli desaťtisíce ľudí a Markových „Deväť“ má už dokonca aj vlastnú fanušikovskú stránku.

Obsah piesne sa točí okolo základných fráz ako „Koľko je hodín?“, „Hladný ako vlk“ alebo „Dobrý deň a dobrú noc“ a americký študent sa dokonca naučil aj čo znamená "na šrot“ či „jedna slivovica“. Mark prezradil aj svoju taktiku na slovenské dievčatá, ktorým v súkromí do uška šeptá „Podaj mi rúčky“. Tak „Dobrú chuť“ a vypočujte si pieseň, ktorá vašim ušiam určite ulahodí.

Mark Christensen - Deväť

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu