Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Poznáme motív masakru v Hurbanove: Policajt prezradil, prečo strieľal!

Juhászovi za besnenie hrozí doživotie
Juhászovi za besnenie hrozí doživotie (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/HURBANOVO – Hurbanovský strelec Milan Juhász na minulotýždňovom súde prezradil, čo ho viedlo k vyčíňaniu pred domom rodiny Lakatošovcov. Polícia momentálne pracuje s niekoľkými verziami motívu. Informoval o tom denník SME.

Bývalý policajt Juhász, ktorého už obvinili z úkladnej vraždy, postrieľal v osudný deň troch členov rómskej rodiny Lakatošovcov a dvoch zranil. Polícia teraz pracuje s niekoľkými verziami motívu besnenia, pričom jednou z nich by mohol byť aj skrat vyvolaný frustráciou.

Strelec, ako mestský policajt, zasahoval v dome rodiny zločincov niekoľkokrát. Práve bezmocnosť a frustrácia, ktorú Juhász z výjazdov pociťoval, mohla spôsobiť skrat, ktorý dobrého a obľúbeného policajta zmenil na kata. Jeden z motívov, s ktorým polícia pracuje, potvrdila aj Juhászova výpoveď na minulotýždňovom súde. „Ráno som sa zobudil s tým, že musím ísť s nimi spraviť poriadok,“ povedal Juhász sudcovi. Policajt tak s pocitom bezvládnosti zobral spravodlivosť do vlastných rúk a s Rómami spravil poriadok po svojom.

V Hurbanove sa teraz chystá pohreb obetí, zatiaľ čo dom rómskej rodiny ako aj strelca, stráži štátna polícia. Mestskí policajti kvôli bezpečnosti do práce nastúpia až po obrade. Juhásza po súde ponechali vo väzbe z obáv, že by ušiel pred hroziacim vysokým trestnom a že by mohol pokračovať v trestnej činnosť. Policajt je obvinený z úkladnej vraždy, nedovoleného ozbrojovania a porušovania domovej slobody, za čo mu hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie.

Dráma v Hurbanove sa odohrala v sobotu 16. júna krátko po 10. hodine. Mestský policajt Milan Juhász strieľal v čase svojho voľna po obyvateľoch domu na Komárňanskej ulici krátkou ručnou zbraňou, ktorú mal v nelegálnej držbe.  Počas krvavého masakru zastrelil 44-ročného Gabriela Lakatoša, jeho 19-ročného syna Mária a 26-ročného zaťa Júliusa. Ťažko zranil ďalšieho 26-ročného syna Kristiána a jeho manželku Žanetu postrelil do stehna. Žanetu už na vlastnú žiadosť z nemocnice prepustili, Kristián je aj naďalej v kritickom stave hospitalizovaný v novozámockej nemocnici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu