Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Exkluzívna spoveď vajdu z Hurbanova: Za streľbu môže starostka!

Zobraziť galériu (9)
(Zdroj: Jan Zemiar)

HURBANOVO – V piatok sa rómski spoluobčania naposledy rozlúčili s obeťami masakra v Hurbanove. Pohreb bol plný emócií, ktoré sa nedali skryť ani po ňom. Topkám sa podarilo natočiť video s rómskym vajdom, ktorý objasňuje situáciu v Hurbanove. Pozrite si exkluzívne video!

Posledná rozlúčka s obeťami streľby v Hurbanove bola nabitá emóciami. Všade sa ozýval detský plač, ženy sa vrhali na truhly, bozkávali ich a nevedeli sa od nich odtrhnúť. Po pohrebe pozostalí tiež neudržali city na uzde. Rómsky vajda exkluzívne pre Topky.sk prehovoril. Tvrdí, že Rómovia sa boja. Predseda rómskeho parlamentu Ladislav Fízik zakázal Rómom z Hurbanova komunikovať s médiami. „Už toho bolo popísaného dosť,“ povedal Fízik. Nám sa však podarilo osloviť vajdu, ktorý prehovoril o fungovaní rómskej menšiny v Hurbanove.

Za tragickú udalosť, pri ktorej mestský policajt Milan Juhász chladnokrvne zastrelil Mária, Júliusa a Gabriela Lakatošových viní starostku Margitu Zemkovú. „Ona za to môže! Starostka!“ povedal nám vajda. Podľa vajdových slov, Rómovia v Hurbanove sú utláčaní, necítia sa bezpečne a majú strach o vlastné životy. Za všetko vraj môže práve starostka, ktorá podľa vajdu vôbec rómsku otázku nerieši. Mimo záznam nám dokonca prezradil, že starostka chodí medzi Rómov a podpláca ich, aby ju volili. Pozrite si exkluzívnu výpoveď vajdu z Hurbanova!

Pohreb Hurbanovo - Vajda

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu