Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pohreb obetí hurbanovskej streľby: Pozostalí objímajú truhly, ženy kolabujú!

Pozostalí na pohrebe kolabujú Zobraziť galériu (4)
Pozostalí na pohrebe kolabujú (Zdroj: Jan Zemiar)

HURBANOVO – Posledná rozlúčka obetí masakry z pred dvoch týždňov začala dnes v Hurbanove za prísnych bezpečnostných opatrení. Pozostalí Gabriela Lakatoša († 44), jeho syna Mária († 19) a zaťa Júliusa († 24) sa zišli v hojnom počte na miestnom cintoríne. Nechýbajú emócie, početné policajné hliadky ani novinári.

Pohreb zabezpečuje a platí mesto, keďže príbuzní nemali dostatok peňazí, aby pochovali svojich blízkych. V Hurbanove z už od rána strážia okolie cintorína ťažkoodenci a po celom meste hliadkujú policajti na koňoch. Obrad sa začal krátko po deviatej hodine. Ešte pred ním okolie cintorína prehľadali pyrotechnici. Celá tragédia sa odohrala pred dvomi týždňami, keď mestský policajt Milan Juhász (51) zastrelil troch mužov. Strelec je momentálne vo vyšetrovacej väzbe. Jeho príbuzní sa viackrát vyjadrili, že sa boja pomsty.

Obrad sa viedol v maďarčine, starostka sa prihovorila miestnym v slovenčine. Rómsky vajda zaspieval pieseň, ktorú si s jednou z obetí radi pospevovali v detstve. Potom, čo začali spúšťať do zeme prvú truhlu ozýval sa cintorínom detský a ženský plač. Niektoré prítomné sa hádzali k truhle a začali ju bozkávať. Na poslednú rozlúčku prišlo okolo 50 trúchliacich. Pohreb trval niečo vyše hodinu. Rómovia kritizovali starostku za to, že dala pohreb na 9 ráno, aby ich prišlo čo najmenej.

Pohreb hurbanovskej masakry
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Pohreb hurbanovskej masakry
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Pohreb v Hurbanove
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu