Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Bystrická Doka Drevo prepustí 29 zamestnancov

BANSKÁ BYSTRICA - Firma Doka Drevo Banská Bystrica, výrobca debniacich dosiek pre stavebný priemysel a brikiet z drevného odpadu, plánuje od polovice marca do polovice apríla prepustiť 29 z 376 zamestnancov.

Informovala o tom riaditeľka Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Banskej Bystrici Ružena Paulusová s tým, že ako dôvod prepúšťania firma uviedla svoju zlú ekonomickú situáciu.

Od začiatku tohto roka ide v Banskobystrickom okrese o tretie nahlásené hromadné prepúšťanie, keď prvé dve nahlásili v januári Vojenské športové centrum Dukla a firma Küster - automobilová technika Vlkanová, výrobca ovládacích tiahel pre automobilový priemysel. Dukla avizovala prepustiť od 21. januára do konca apríla 24 zo svojich 159 zamestnancov pre organizačné zmeny a nadbytočnosť. Spoločnosť Küster nahlásila, že z dôvodu svojej zlej ekonomickej situácie a aj organizačných zmien plánuje od začiatku marca do konca mája prepustiť 100 zo svojich 581 zamestnancov.

Ako ďalej uviedla Paulusová, v Banskobystrickom okrese evidovali ku koncu januára 2 783 disponibilných uchádzačov o prácu, čo predstavuje mieru nezamestnanosti 4,84 percenta.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu