Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

V Trnave príde možno o prácu ďalších 58 ľudí

TRNAVA – V Trnave ohlásili hromadné prepúšťanie ďalšie dve firmy. O prácu tak možno príde ďalších 58 ľudí.

Od marca by mala začať prepúšťať 32 zo svojich 130 zamestnancov kováčska výroba HKS Forge s.r.o. Prepúšťanie 26 zo svojich 89 zamestnancov nahlásila na Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Trnave aj spoločnosť Comax-TT a.s., výrobca plechových výliskov, zvarovaných dielov a náradia pre automobilový priemysel. Informovala o tom riaditeľka odboru služieb zamestnanosti ÚPSVaR v Trnave Viktória Fogelová.

Ako ďalej uviedla, v Trnavskom okrese klesá aj ponuka voľných pracovných miest. V súčasnosti je voľných 137 pracovných miest, pritom ešte pred mesiacom ich bolo takmer o stovku viac. Trnavský úrad práce v súčasnosti eviduje asi tritisíc uchádzačov o zamestnanie. Miera nezamestnanosti podľa Fogelovej tesne prekročila štyri percentá.

Hromadné prepúšťanie už v uplynulých mesiacoch ohlásili aj najväčší zamestnávatelia v Trnavskom okrese - automobilka PSA Peugeot Citroën, nábytkárska firma Swedwood s.r.o., výrobca sklených vlákien Johns Manville Slovakia a.s. či výrobca súčiastok do automobilov ZF Sachs Slovakia a.s.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu