Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Smrteľná nehoda na českej diaľnici: VIDEO Vodič nemal šancu prežiť, z auta zostal len vrak, kamión vôbec nebrzdil!

Hrôzostrašná nehoda na českej diaľnici D1 zablokovala dopravu na 12 hodín, vodič osobného auta bol na mieste mŕtvy Zobraziť galériu (3)
Hrôzostrašná nehoda na českej diaľnici D1 zablokovala dopravu na 12 hodín, vodič osobného auta bol na mieste mŕtvy (Zdroj: Facebook/Sme šoféri z povolania a pomáhame si navzájom Officiál Fanpage)

OSTRAVA - Česká polícia obvinila štyridsaťpäťročného litovského vodiča kamióna, ktorý v sobotu 4. mája zavinil nehodu na diaľnici D1 pri Bohumíne. Pri havárii zomrel jeden človek, ďalší dvaja sa zranili. Cudzinec sa podľa polície pravdepodobne nevenoval šoférovaniu a narazil do osobného vozidla, ktoré zastavilo za ťahačom s prevážaným historickým tankom.

"Kriminalisti z Karvinej obvinili vodiča kamiónu z trestného činu usmrtenia z nedbanlivosti a ťažkého ublíženia na zdraví z nedbanlivosti. V súčasnosti stále prebiehajú procesné úkony. V prípade odsúdenia obvinenému hrozí až šesť rokov väzenia, " uviedla hovorkyňa moravskosliezskej polície Eva Michalíková.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 804 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Polícia uviedla, že vodič sa nevenoval dostatočne riadeniu a nenašli ani brzdnú dráhu. Domnievajú sa, že Litovčan vôbec netušil, že pred ním v pravom pruhu zastavil ťahač s historickým tankom a za ním potom osobné sprievodné vozidlo s majiteľmi tanku. Ťahač s tankom mieril na ukážkovú vojenskú akciu pri Bohumíne. Na diaľnici zastavil, pretože z nej chcel zísť k vojenskému opevneniu, kde sa prehliadka konala. Čakal, kým sa mu zdvihne závora pri zjazde z diaľnice.

Upozorňujeme, že video nie je vhodné pre maloletých a citlivé povahy

 

Pri nehode zomrel 75-ročný vodič osobného vozidla. Jeho o 24 rokov mladší spolujazdec a vodič kamióna utrpeli zranenia nohy. "Záchranári osobe, ktorá zostala zakliesnená v havarovanom aute už nedokázali pomôcť a lekár musel konštatovať smrť," uviedol hovorca záchranárov Lukáš Humpl. Zraneného spolujazdca museli vyslobodiť hasiči. Javil známky poruchy vedomia a šoku a bol v priamom ohrození života. Utrpel mnohopočetné poranenia. Záchranári ho uviedli do umelého spánku, zabezpečili dýchacie cesty a previedli na prístrojom riadenú ventiláciu. Letecky ho potom transportovali do Fakultnej nemocnice Ostrava. Nehoda zablokovala dopravu na českej diaľnici na viac ako 12 hodín.

Viac o téme: NehodaDiaľnicaSmrteľná nehodaD1
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu