Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Letisko M. R. Štefánika možno predajú, tvrdí Prokopovič

Poslanec za SDKÚ-DS Pavol Prokopovič
Poslanec za SDKÚ-DS Pavol Prokopovič

BRATISLAVA - Absencia akejkoľvek zmysluplnej koncepcie rozvoja bratislavského letiska a stav, v akom sa nachádza, naznačuje podľa poslanca za SDKÚ-DS Pavla Prokopoviča prípravu jeho tichej privatizácie.

"Nie predaj 66 % akcií strategickému partnerovi, ako sme to pripravovali my,“ zdôraznil Prokopovič. "Tu sa chystá niečo iné, možno prenájom s prednostným právom kúpy, možno treba letisko pustiť ešte väčšmi ku dnu, aby sa jeho lacný predaj dal voličom vysvetliť ako záchranný akt po vládnutí zlých pravičiarov,“ povedal dnes na tlačovej besede exminister dopravy. Aj keď má podľa vlastných slov indície, čo sa bude diať, nechcel byť bez dôkazov konkrétnejší.

Prokopovič upozornil na klesajúci počet prepravených osôb. Kým plán počítal s 1,392 mil. osobami za osem mesiacov tohto roka, v skutočnosti to bolo 1,36 mil. osôb. Podobne je to podľa neho aj s plnením hospodárskeho plánu, ktorý počítal za spomínané obdobie so ziskom pred zdanením vo výške 53,8 mil. Sk, skutočnosť je však 16,58 mil. Sk. O krízovej situácii na letisku svedčí podľa Prokopoviča skutočnosť, že v pondelok došlo k výmene predsedu predstavenstva spoločnosti Letisko M. R. Štefánika - Airport Bratislava, a.s., Františka Stolárika za Karola Biermanna, ktorý nie je letecký odborník, ale krízový manažér.

Bývalý minister dopravy Prokopovič, počas ktorého pôsobenia vo funkcii sa pripravoval predaj 66 % akcií spoločnosti za vyše 20 mld. Sk, je presvedčený, že tak výhodná ponuka sa už nezopakuje. Podotkol, že ak by vláda zvolila takúto cestu, cena by bola sotva tretinová. "Ale obávam sa, že letisko je už v takom stave, že ani do takého tendra vláda nepôjde,“ dodal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu