Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Ku koncu marca bolo v hmotnej núdzi 7,49 % ľudí

BRATISLAVA - Ku koncu marca tohto roka sa na Slovensku v hmotnej núdzi nachádzalo 403 875 osôb, čo predstavuje 7,49 % ľudí z celkového počtu obyvateľov.

Najvyššie percento obyvateľov v systéme pomoci v hmotnej núdzi bolo v košickom kraji, a to 12,91 %, a banskobystrickom kraji, kde bolo v hmotnej núdzi 11,67 % obyvateľov. Naopak, v bratislavskom kraji bolo v hmotnej núdzi len 1,64 % obyvateľov. V prešovskom kraji sa v hmotnej núdzi nachádzalo 10,65 % obyvateľov. Nitriansky kraj evidoval 7,72 % sociálne odkázaných osôb a trnavský kraj 4,96 % ľudí v hmotnej núdzi. Podiel osôb v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov kraja dosiahol ku koncu tretieho mesiaca tohto roka v žilinskom kraji 4,33 % a v trenčianskom kraji 3,38 %. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnilo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Najväčší podiel ľudí v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov vykázal ku koncu marca okres Rimavská Sobota. Išlo takmer o 19,6 tis. osôb, čo je 23,7 % z celkového počtu obyvateľov tohto okresu. Nasleduje okres Revúca s 22-percentným podielom sociálne odkázaných ľudí na celkovom počte obyvateľov a okres Trebišov, kde bolo ku koncu tretieho mesiaca tohto roka v hmotnej núdzi 20,3 tis. ľudí. Išlo o 19,4 % z celkového počtu obyvateľov okresu Trebišov. Viac ako 15 % ľudí v hmotnej núdzi pritom bolo koncom marca v desiatich okresoch na Slovensku. Ide o okresy v banskobystrickom, košickom a prešovskom kraji.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu