Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

O tvorcoch

Zobraziť galériu (7)

JAY HERNANDEZ (Paxton) v Hollywoodu prerazil v roku 2001 vďaka filmu Šialená/Krásny, v ktorom si zahral s Kirsten Dunst. Odvtedy sa objavil v niekoľkých ďalších filmoch vrátane nečakaného hitu z produkcie Disneyho Hráč, v akčnom thrilleri Torque: Ohnivá guľa Josepha Kahna a dráme Okrsok 49 s Joaquinom Phoenixom a Johnom Travoltom. Zatiaľ sme ho mohli vidieť vo filme Svetlá piatočnej noci s Billom Bobom Thorntonom. Nedávno dokončil tiež historický veľkofilm Nomádi, ktorý sa odohráva v Kazachstane v 18. storočí a mal premiéru na MFF v Cannes. V súčasnej dobe pracuje na filme Olivera Stonea World Trade Center, ktorý bude uvedený v polovičke roku 2006. Debutoval v nezávislom filme Living the Life, predtým si zahral v komediálnom seriáli Dobrá trefa.

EYTHOR GUDJONSSON (Oli) je rodený podnikavec. V minulosti pôsobil ako atlét a so svojím tímom sa na Islande dvakrát stal národným šampiónom v handballe. Päť rokov pracoval ako marketingový manažér islandskej pobočky Walt Disney Home Video a v roku 1995 vytvoril svetový rekord v predaji titulov Leví kráľ v jednotlivých krajinách. V roku 2000 na Islandu otvoril sieť pobočiek spoločnosti Little Caesars‘ Pizza, ktorá svojím raketovým ovládnutím trhu tiež zlomila niekoľko rekordov. Eythor žije v Rejkjavíku, odkiaľ riadi svoje firmy. Objavil sa v niekoľkých televíznych a novinových reklamách, ale Hostel je jeho filmovým debutom.

BARBARA NEDELJÁKOVÁ (Natalya) si nedávno zahrala vo filme Doom s The Rockem a v akčnej komédii Rytieri zo Šanghaja s Jackiem Chanom a Owenom Wilsonom. Narodila sa na Slovensku a študovala herectvo v Prahe, kde teraz žije a pracuje v bábkovom divadle. Medzi hry, na ktorých sa podieľaľa, patrí Don Giovanni, Don Quijote de La Mancha či Figarova svadba, pri čom sama Nedeljáková väčšinou ovládala 3 alebo 4 bábky. V Hosteli si zahrala prvú hlavnú filmovú úlohu.

ELI ROTH (scenár/réžia/producent) vtrhol na filmovú scénu v roku 2002 na Filmovom festivale v Toronte, kde sa jeho nezávislý debut Cabin Fever stal predmetom šialenej licitácie medzi siedmimi filmovými štúdiami. Film nakoniec získala spoločnosť Lions Gate Films, pre ktorú sa stal komerčne najúspešnejším filmom roku 2003. Roth za film v roku 2004 získal ocenenie Saturn Award v kategórii The Filmmakers Showcase Award, ktoré porota každý rok dáva filmárovi, ktorého považuje za budúcu jedničku vo svojom žánri. Na podobné ocenenie bol v tom istom roku nominovaný tiež časopisom Empire. Filmárovi Peter Jackson Rothovi verejne vyjadrili podporu prostredníctvom propagačných citátov pre Cabin Fever a Quentin. Tarantino ho v časopise Premiere nazval budúcnosťou hororu. Film, ktorý stál celkove 1,5 miliónov dolárov do dnešného dňa zarobil viac ako 100 miliónov. Medzi jeho ďalšie režijné projekty patrí originálna teenagerská komédia Scavenger Hunt, ktorú napísal pre Universal Studios, psychologický horor The Box, na ktorého scenári spolupracuje s Richardom Kellym (Donnie Darko), a remake hororu The Bad Seed v produkcii Warner Brothers.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu