Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Súd nepovolil obnovu konania v prípade na doživotie odsúdeného Rudolfa Dorčíka

Pojednávanie na Najvyššom súde s Rudolfom Dorčíkom
Pojednávanie na Najvyššom súde s Rudolfom Dorčíkom (Zdroj: Ján Zemair)

PEZINOK - Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku nepovolil obnovu konania v prípade na doživotie odsúdeného Rudolfa Dorčíka. Rozhodnutie súdu nie je právoplatné. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková. Prípad sa týka brutálnej vraždy, ktorá sa stala v blízkosti čerpacej stanice v Martine.

"Špecializovaný trestný súd na dnešnom verejnom zasadnutí zamietol návrh odsúdeného R. D. na povolenie obnovy konania, pretože nezistil podmienky obnovy konania podľa Trestného poriadku," uviedla hovorkyňa. Rozhodnutie súdu nie je právoplatné. "Obvinený si ponechal zákonnú lehotu na vyjadrenie, či proti nemu podá sťažnosť, o ktorej by rozhodoval Najvyšší súd SR," podotkla.

archívne video

Chcel vedieť, aké je to zabiť: Na Najvyššom súde sa začalo pojednávanie s Rudolfom Dorčíkom (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Najvyšší súd odsúdil Dorčíka v januári 2022 na doživotný trest odňatia slobody za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy. Spoluobžalovaný Milan Jesenský vtedy dostal 25 rokov nepodmienečne. Prípad sa týka brutálnej vraždy Jozefa z Dubového, ku ktorej prišlo vo februári 2021 v blízkosti čerpacej stanice v Martine. Odsúdený chcel údajne zistiť, "aké je to zabiť človeka".

Viac o téme: DoživotieRudolf DorčíkŠpecializovaný trestný súd (ŠTS)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu