Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pre nového Müllera si už prišlo deväťtisíc fanúšikov

Richard Müller
Richard Müller

Richard Müller sa poponáhľal! Práce na dlho očakávanej novej veľkej platni „Už“ ukončil v predstihu a v predstihu sa rozhodol ju aj vydať - na trhu sa objavila už minulý týždeň. V pondelok 17. 5., v deň, keď mal album pôvodne vyjsť, tak už mohol hlásiť, že si poň do obchodov prišlo takmer deväťtisíc záujemcov.

Na nosiči sa nachádza 11 skladieb, medzi nimi aj známy hit „Už“ aj súčasný Richardov rádiový singel „Čo ťa bolí“. Müllerovi priaznivci poznajú aj pesničku „Hluk“ – Richard ju pred pár týždňami zverejnil na sociálnej sieti Facebook a vyzval ľudí, aby k nemu nakrútili klip vlastnými silami a podľa vlastných predstáv. Do dnešného dňa ich dostal 17, sám vybral tri najlepšie a spomedzi nich ten víťazný vyberú opäť Richardovi fanúšikovia.

Pre spoluprácu na albume „Už“ si Müller vybral producentský tím Peter Graus, Tomáš Zubák, Marián Kachút a Slavo Solovic, všetci sa podieľali aj na tvorbe hudby. Šesť textov napísal Richard Müller, štyri Vlado Krausz, jeden pridal Tomáš Zubák. K výslednej podobe nosiča prispela aj speváčka Tina, hosťujúca v titulnej skladbe „Už“.

Tradične netradičný je aj obal CD-čka, o ktorý sa postarala Denisa Bogdalíková. Známa výtvarníčka, sochárka a filmárka nakrútila už v roku 2007 dokumentárny film „RM 44“ o spoločnom turné Richarda Müllera a amerických muzikantov, v roku 2010 jej ilustrácie zdobia booklet albumu „Už“.

Platňu Richard oficiálne uvedie na trh 24. mája na krste v Bratislave. Pri tej príležitosti prevezme od zástupcu vydavateľstva SONY zlatú platňu za doterajší predaj albumu „Už“, hostia budú mať tiež možnosť vidieť klip k titulnej skladbe, ktorý nakrútil Martin Hudák.

Richard bude toto leto intenzívne koncertovať, vlastnú vianočnú sériu vystúpení pripravuje na záver roka, na trhu sa objaví aj kniha jeho fotografií. Najbližšie ho však fanúšikovia môžu vidieť už v piatok 21. mája v televíznom programe Jana Krausa „Uvolněte se, prosím“ na ČT 1.

 

VIDEOKLIP Richard Müller - Už



Richard Muller: Už (videoklip)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu