Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Mike Stern Band hviezdna zostava 14. mája na Slovensku

Mike Stern
Mike Stern

BRATISLVA - Mike Stern Band – hviezdna zostava vystúpi v Bratislave 14. mája v bratislavskej Inchebe. Mená ako Mike Stern, Richard Bona, Dave Weckl a Bob Malach sú na Slovensku už dobre známe, ale uvidieť a počuť ich v jednej zostave bude naozaj veľkým zážitkom.

V rámci európskeho turné navštívia muzikanti od 5. mája aj Francúzsko, Taliansko, Nemecko, Holandsko, Švajčiarsko, Česko, Rakúsko, Bulharsko a Nórsko.

Mike Stern sa narodil v Bostone roku 1953, vyrastal však vo Washingtone. Do rodného mesta sa vrátil študovať na Barklee College of Music. Po štúdiu ako 22-ročný začal hrať s Blood, Sweat & Tears. Nakrátko bol súčasťou skupiny Billy Cobham´s powerhouse fusion (1979 – 1980), po krátkej stáži sa presťahoval do New Yorku, kde ho „naverboval“ do svojej skupiny ako kľúčového hráča Miles Davis pri jeho oslavovanom návrate v roku 1981 (skupinu tvorili také mená ako Marcus Miller, Al Foster, Mino Cinelu a saxofonista Bill Evans). Počas troch rokov strávených s Milesom Davisom sa objavil na troch nahrávkach tohto jazzového maestra. Bol na turné s Jaco Pastorius „Word of Mouth Band" od 1983 do 1985 a potom sa opäť vrátil k Milesovi pripraviť sa na druhú tour, ktorá trvala skoro rok...

Viac informácií nájdete na www.mikestern.org

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu