Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Alicia Keys neprekvapila: Bola úžasná!

Alicia Keys Zobraziť galériu (9)
Alicia Keys (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Svoje známe hity i pesničky z nového, tretieho albumu As I Am zaspievala dnes tisíckam slovenských fanúšikov populárna americká speváčka a klaviristka Alicia Keysová.

Iba 27-ročná držiteľka deviatich cien Grammy na Slovensku vystúpila po prvý raz, v utorok ju čakajú v Prahe. Možno práve tam zaspieva titulnú pesničku k novému filmu o agentovi Jamesovi Bondovi, ktorú v Bratislave naživo nepočuli.

Keysová na úvod fanúšikom ponúkla pozdrav "Bratislava, ako sa máte?" v slovenčine. Potom soulová princezná, ktorá podľa organizátorov pricestovala zo Srbska, predviedla nielen svoj jemne zastretý hlas. Interpretka i skladateľka sa tiež sprevádzala na klavíri, nástroji, na ktorý začala hrať už ako sedemročná. Publikum sa dočkalo aj hitu Fallin', vďaka ktorému už v roku 2001 obsadila vrcholy hitparád.

Asi 6.500 fanúšikov si pospevovalo aj refrény z jej skladieb Superwoman, A Woman's Worth, How Come You Don't Call Me a ako prídavok i posledný hit newyorskej rodáčky taliansko-jamajského pôvodu No One. Hity predstavila v live verzii, kde nechala vyniknúť v sólach aj členom svojej kapely.

"Bola naozaj fantastická. Spievala tak čisto, na klavíri hrala bezchybne a vyzerala úžasne", povedala pre Topky.sk jedna z návštevníčok koncertu.

Pôvodne mala pred jej koncertom hrať niektorá z domácich kapiel, potom si za predskokana zvolila zahraničného dídžeja. Keysová tiež v Bratislave vystúpila až po tom, čo akustiku haly podrobili dôkladným technickým prepočtom. Muselo sa do nej zmestiť aj netypické veľké pódium. Pekná miešanka tiež pricestovala so svojím osobným kuchárom, kaderníkom a stylistom.

Organizátori jej požiadavky nepovažovali za prehnané. "Mnohí promotéri to nazývajú 'maniere', ale pritom sú to bežné, individuálne požiadavky na to, aby si umelec vytvoril svoje vlastné pohodlie," povedala Jana Mudriková z Agentúry Vivien. Slovenských organizátorov koncertov tak oveľa viac ako talentovaná a oceňovaná hudobníčka rodným menom Alicia Augello Cooková potrápila barbadoská hviezdička Rihanna, pre ktorú je Keysová vzorom. Na svojom 24-stranovom zozname totiž pýtala aj vodu z Fidži.

Turné Alicie Keysovej sa skončí len pár dní pred Vianocami v austrálskom Perthe. Na Slovensku už tento rok koncertovali aj ďalšie hviezdy svetovej pop-scény, multiinštrumentalista Lenny Kravitz, neobyčajný Bobby McFerrin i gitarový mág Santana. O necelé dva týždne pricestuje do slovenskej metropoly britský spevák "lámač sŕdc" James Blunt.

Ak máte ďalšie zaujímavé videá, priraďte ich na stránku free.sk

 

 

This text will be replaced


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu