Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Žitný: Prvé neisté krôčiky!

Rasťo Žitný Zobraziť galériu (2)
Rasťo Žitný

Bratislava – Zhruba mesiac po tragickej nehode už stojí na vlastných nohách! Markizácky moderátor Rasťo Žitný (31) sa zotavuje prekvapivo rýchlo. Jeho lekári vynaložili enormné úsilie na to, aby ho dali „dokopy“. Aj vďaka ich schopnostiam je jeho zdravotný stav prekvapivo dobrý.

Katastrofálne postihnuté dolné a horné končatiny sa pomaly zotavujú. Na nohách už dokonca dokáže stáť, aj keď iba za pomoci špeciálneho zariadenia – takzvaného chodítka. Približne mesiac po nehode urobil v otázke uzdravovania moderátor markizáckeho spravodajstva obrovský skok.

Ako bleskovky v stredu informovali, Rasťa Žitného majú previezť buď koncom tohto alebo začiatkom budúceho týždňa do rehabilitačného zariadenia Kováčová.

Tam by mu mal tím odborníkov pomôcť čo najlepšie rozhýbať nohy a najmä pravú ruku. Tá totiž pri autonehode utrpela najviac. Podľa prvých informácií hrozilo, že s ňou už nikdy nebude môcť poriadne pohnúť.

Rovnako, ako na bratislavských Kramároch, aj v týchto chvíľach mu chce byť priateľka Lucia Hablovičová (30) nablízku. „Budem sa mu snažiť byť oporou kedykoľvek to bude potrebovať,“ povedala pre bleskovky.

Dokonca nevylúčila ani to, že by si dočasne našla ubytovanie v okolí Zvolena, kde sa liečebné centrum nachádza. „Pokúšam sa neplánovať nič. Budem sa snažiť prispôsobiť situácii. Nikto nevie, čo bude zajtra,“ vyjadrila sa.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu