Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Rodina Heatha Ledgera je na syna za jeho herecké umenie hrdá

Heath Ledger ako Joker Zobraziť galériu (7)
Heath Ledger ako Joker

Rodina Heatha Ledgera, ktorá priletela z Austrálie do New Yorku, aby sa mohla zúčastniť na pondelňajšej slávnostnej premiére Temného rytiera, vyjadrila hrdosť nad hereckým umením svojho syna.

"Temný rytier je všetko, v čo sme dúfali, ba aj viac," uviedol hercov otec Kim. Dvadsaťosemročný herec sa filmu, v ktorom podľa kritikov stvárnením darebáka Jokera zatienil všetkých svojich kolegov, nedožil. V januári sa totiž vo svojom byte predávkoval liekmi na predpis.

"Heath si zamiloval tvorbu tejto postavy, aj prácu vo filme. Sme na nášho chlapca veľmi hrdí," dodal Kim Ledger, ktorý na Manhattan, kde sa konala ceremónia, prišiel s manželkou. Na premiéru prišla aj Heathova matka Sally Bell s manželom a hercova staršia sestra Kate.

Mnohí kritici, ale i jeho filmoví kolegovia, by jeho výkon ocenili nomináciou na Oscara. Kritik Garry Maddox zo Sydney Morning Herald označil hercovu rolu za "Jokerovo hypnotické rozlúčenie".

Podľa Christiana Balea, ktorý sa v snímke predstavil v hlavnej úlohe ako Batman alias Bruce Wayne, povedal, že Austrálčan "vytvoril ikonického zloducha, ktorý nie je podobný žiadnemu, akého doteraz videl". Namiesto klasického červeného koberca prechádzali herci počas premiéry na hercovu počesť po tmavom koberci.

Na otváracom ceremoniáli filmu spoločnosti Warner Bros. sa zúčastnili hviezdy ako Christian Bale, Maggie Gyllenhaal, Aaron Eckhart, Michael Caine, Gary Oldman a Morgan Freeman, rovnako ako režisér snímky Christopher Nolan. Informácie zverejnil internetový portál people.com.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu