Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Ledgerov výkon v Batmanovi si zaslúži Oscara!

Heath Ledger Zobraziť galériu (3)
Heath Ledger

Niekoľko filmových kritikov i hercov sa zhodlo, že zosnulý herec Heath Ledger by mal za svoju rolu v batmanovskom filme Temný rytier dostať Oscara.

"O Ledgerovi môžem hovoriť len v superlatívoch. Ako Joker bol brilantne bláznivo-šialený," napísal o Ledgerovom výkone vo filme, ktorý zatiaľ oficiálne neuviedli do kín, filmový kritik časopisu Rolling Stone Pete Travers. "Ak by tu bola možnosť dať mu prvého posmrtného Oscara od čias Petera Fincha a jeho role vo filme Network z roku 1976, budem len za," doplnil Travers na adresu herca, ktorý zomrel v januári v dôsledku náhodného predávkovania liekmi.

Podľa rešpektovaného losangeleského publicistu Sama Rubina by mali Ledgera "určite nominovať a v súčasnosti je jasným favoritom". "Ledger ponúka dokonalý tón, jeho Joker má ten správny význam," dodal Rubin. Na stranu kritikov sa pridáva aj niekoľko hercových kolegov a režisérov.

"Akadémia väčšinou nehodnotí prácu v tomto žánri, ale myslím si, že by jeho výkon mohol dostať nomináciu," povedal britský herec Gary Oldman, ktorý hrá v Temnom rytierovi policajného poručíka v Gotham City. "Pamätám si to prvé ráno, keď sme spolu začali nakrúcať.

Pomyslel som si, tak toto je fakt skvelé decko. Bolo to, ako keby sa naladil na nejakú frekvenciu, ktorú nikto iný nedokáže vnímať. Občas sa hercom niečo také stane," uviedol Oldman.


Batman Dark Knight
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu