Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Beckhamovi a Timberlakeovi sa vyhrážajú teroristi

Justin Timberlake Zobraziť galériu (19)
Justin Timberlake

LOS ANGELES - David Beckham a Justin Timberlake sa stali terčami fanatikov. Majú byť údajne ďalšími na zozname obetí teroristov napojených na al-Káidu.

Podľa videa umiestneného na serveri YouTube majú obe hviezdy zlý vplyv na mladých moslimov a mali by za to byť potrestaní. "Každá duša musí okúsiť smrť," uvádza sa okrem iného na videu nabádajúcom k útokom na "obyvateľov západu".

Na zozname teroristických útokov sú uvedené taktiež ďalšie futbalové hviezdy Wayne Rooney a Thierry Henry alebo jeden z najbohatších raperov P. Diddy. K zastrašeniu použil autor videa obrázky cintorínov a mŕtvych ľudských tiel.

Varovné video na internet umiestil človek z Glasgowa kontrolujúci internetovú stránku pomenovanú po al-Káide, ktorá vyzýva k útokom na západnú civilizáciu. Tvrdí takisto, že moslimovia holdujúci športu a hudbe sú na rovnakej lodi ako západní "bezbožníci".

"Musíme brať takéto hrozby vážne. Problém je v tom, že ich autori všetko robia v medziach zákona. Pečlivo volia slová, používajú dvojzmysly a skryté vyhrážky. Je však jasné, že chcú provokovať. Cintoríny a obrázky mŕtvych tiel sú toho jasným dôkazom. Je šokujúce, že môže byť také video verejne na YouTube," uviedol britský expert na terorizmus Neil Doyle magazínu NOTW.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu