Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Panika pred finále Hitu Storočia!

Zmätky v estévečke zapríčinila aj Marika Gombitová, ktorá dovčera nepotvrdila, či na finále príde, alebo nie. Zobraziť galériu (11)
Zmätky v estévečke zapríčinila aj Marika Gombitová, ktorá dovčera nepotvrdila, či na finále príde, alebo nie.

BRATISLAVA - Dvadsaťštyri hodín pred veľkým finále pesničkovej súťaže zavládol v Slovenskej televízii (STV) totálny zmätok.

Záverečná svetelná šou Hitu storočia včera vyradila z prevádzky celú budovu, moderátorka Jarka Lajčáková-Hargašová (39) zmeravela, keď dostala do rúk štyri verzie dnešného scenára, a hviezda večera - Marika Gombitová (50) - stále nepotvrdila svoju účasť...

Na dnešný finálový večer sú pripravené až štyri scenáre. „Musíme byť pripravení na všetky možnosti. O tom, podľa ktorého sa pôjde, rozhodne režisér počas priameho prenosu,“ vysvetlila Ivana Semjanová z STV.

Zmätok vznikol hlavne pre speváčku Mariku Gombitovú, ktorá ani včera nedala vedieť, či na finále príde. Preto môže vzniknúť niekoľko situácií - buď Marika príde a zaspieva (ako interpretka víťaznej skladby Hitu storočia), alebo pozdraví divákov telefonicky, prípadne umožní štábu urobiť s ňou dokrútku. A v najhoršom prípade na finále pesničkovej súťaže vôbec nepríde... Tvorcovia galavečera musia v scenári zohľadniť aj rôzne alternatívy víťazov. Ktorý scenár nakoniec STV zvolí, sa rozhodne až večer.

Nespokojnosť nad nejasným priebehom finálového večera neskrýva ani moderátorka Jarmila Lajčáková-Hargašová. Tá už má Hitu storočia zrejme dosť. Tomuto projektu obetovala jedenásť piatkových večerov. Poctivo sa nabifľovala všetky scenáre a akákoľvek improvizácia ju neraz vykoľajila. Dnes ju čaká poriadna skúška nervov!

"To, že sa počas priameho prenosu veci menia, je bežná prax. Veľakrát dostávam pokyny z réžie, na ktoré musím rýchlo reagovať,“ tvrdí moderátorka a nádeja sa, že finále dopadne dobre. No zo všetkého najviac si želá, aby galavečer ozdobila Marika Gombitová.


Na galavečer zákaz vstupu!


BRATISLAVA - Je to škandál! Moderátori sú nahnevaní! Verejnoprávna televízia dala stop svojim zamestnancom. Záujemcov z radov moderátorov o lístky na finále Hitu storočia je veľmi veľa. No vedenie ich tam nepustí. Nemajú pre nich miesto!

Takéto zaobchádzanie sa známym tváram z STV vôbec nepáči. Moderátori hlavnej spravodajskej relácie Jana Majeská a Ivan Janda sa rovnako ako ich kolegovia chceli v piatok večer dobre pobaviť. No nemôžu. Na finále bude sedieť doma aj Iveta Malachovská, Andrea Chabroňová a ďalší. Keď boli predné rady počas prvých kôl prázdne, povinne tam museli v piatok večer sedieť zamestnanci STV.

Keď chcú ísť dobrovoľne, nemajú kde sedieť. Kapacita štúdia je dvestopäťdesiat miest. Tie sú v dnešný večer plne obsadené a medzi pozvanými sú predovšetkým speváci, textári, pôvodní interpreti a reklamní klienti. Na svojich zamestnancov televízia akosi zabudla!


Jeden hit, štyri ceny


BRATISLAVA – Víťaz berie všetko! Štyrmi trofejami bude ovenčená pesnička, ktorá dostane od divákov Slovenskej televízie (STV) najviac hlasov a získa titul Hit storočia. Názov víťaznej skladby bude známy dnes večer v priamom prenose STV. Sošku s mikrofónom dostanú pôvodný interpret, autor hudby a textu, ako aj spevák, ktorý so skladbou zaboduje.

Deväť pesničiek už niekoľko dní bojuje o divácku priazeň a všetko vyvrcholí večer vo veľkom finále. Rozhodnutím o absolútnom Hite storočia sa skončí úspešná etévečkárska súťažno-zábavná šou, ktorú verejnoprávna televízia vysielala od 20. apríla.

K favoritom pesničkovej súťaže nepochybne patria skladby z repertoáru legiend slovenskej populárnej hudby Atlantída (M. Žbirka), V slovenských dolinách (K. Duchoň), Voda, čo ma drží nad vodou (J. Ráž) či Vyznanie (M. Gombitová). Potenciál zamiešať sa do tohto kvarteta má aj pieseň Láska, ktorú kedysi úspešne interpretoval Marcel Palonder a dnes zaznie v podaní jeho priateľky Anity Soul.




Tip Nového Času na víťaza
1. Vyznanie – Sisa Sklovska (Marika Gombitová)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu